Secția de judo din cadrul CSM Oradea, condusă de către profesorul Emil Morar, a obținut din nou rezultate notabile în cadrul celor două competiții de judo în care a avut reprezentanți la sfârșitul săptămânii trecute, în Poiana Brașov.

Cum întrecerile de seniori țin mereu capul de afiș în orice sport, cele mai bune rezultate au fost medaliile de aur cucerite de către Vlad Vișan (81 kg) și Alex George Creț (90 kg), care au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în cadrul Cupei României. Alți patru judoka orădeni au cucerit medaliile de argint în aceeași competiție de seniori: Robert Boldiș (66 kg), Szoke Laszlo (73 kg), Răzvan Bodea (90 kg) și Daniel Matei (100 kg). Acești sportivi sunt pregătiți de către Emil Morar, Dan Fâșie și Szoke Laszlo. Tot în cadrul aceleiași competiții de seniori, trei reprezentante ale LPS CSȘ Bihorul Oradea (antrenori Olimpia Ianc și Emil Morar), deși aflate încă la categoria de vârstă cadete, s-au clasat pe treapta a treia a podiumului: Șarolta Lungu (70 kg), Carina Jurcă și Bianca Suciu (+78 kg). CSM Oradea s-a poziționat pe locul al 3-lea în clasamentul general pe cluburi la Cupa României, după U CSM Cluj-Napoca – Dinamo București și CSM Pitești.

Vicecampioană națională la echipe U23

Campionatul Național pentru echipe de tineret U23 s-a desfășurat tot în aceeași locație, CSM Oradea reușind să devină vicecampioana țării după un nou duel cu CSM LPS Pitești, formație pe care o învinsese cu doar o săptămână în urmă, în cadrul Campionatului Național pentru echipe de juniori U21. Dacă atunci rezultatul final a fost 3-2 pentru bihoreni, de această dată argeșenii și-au luat revanșa, învingând cu același rezultat. Până să ajungă în finală, CSM Oradea a trecut cu 3-2 de U CSM Cluj-Napoca – Dinamo București, cu 5-0 de CSM CFR CSȘ Pitești și cu 4-1 de CSM LPS Focșani.

Echipa CSM Oradea a avut următoarea componență: Robert Boldiș, Cristian Penișoară (66 kg), Radvanszki Szilárd, Adrian Olaru (73 kg), David Fodor, Robert Gheorghe (81 kg), Alex George Creț (90 kg) și Alex Mierluț (90 kg).