Echipa de polo CSM Oradea a ratat primul obiectiv al sezonului intern. Poloiştii orădeni au capotat în finala Cupei României, scor 13-14 (1-3, 4-4, 6-3, 2-4) în faţa rivalei Steaua Bucureşti, care şi-a adjudecat astfel a 14-a oară trofeul.

Slăbiciunile orădenilor au fost vizibile încă din ultimul meci din grupă, cu Dinamo, încheiat la egalitate (9-9), în care au evitat înfrângerea şi totodată un duel în semifinale cu Steaua, în penultima secundă! În semifinale, CSM a dispus de Rapid cu 19-6, iar Steaua a învins şi ea clar pe Dinamo, scor 21-6.

Poloiştii orădeni au început slab finala de la Otopeni, fiind conduşi cu 3- în primul sfert. În următorul, CSM şi-a regăsit forţa ofensivă, marcând de patru ori, dar defensiva a fost în continuare depăşită uşor, astfel că la jumătatea meciului Steaua conducea cu 7-5. Repriza a treia a fost de vis pentru orădeni, care au punctat de şase ori, conducând cu 11-10 înaintea secvenţei decisive. CSM a mai condus cu 12-11 şi 13-12, dar spre final a intrat în criză de idei şi steliştii au profitat, preluând conducerea cu 14-13 înainte cu trei minute şi 46 de secunde înainte de final. În tot acest timp, încercările jucătorilor de la CSM de a înscrie, inclusiv cu portarul Ţic în atac, care a parat şi două aruncări de la 5 metri, au fost sortite eşecului, deşi în două rânduri au avut superioritate numerică!

Eşec frustrant pentru formaţia antrenată de Ciprian Câmpianu şi Christian Şandor în faţa Stelei, pe care o eliminase din LEN Europe Cup şi de la care transferase cei mai importanţi jucători în vara anului trecut!

Marcatorii finalei au fost Neamțu 4 (unul din 5 m), Vuskovic 3, Vl. Georgescu 3 (1 din 5 m), Klikovac 1, Goanță 1, Moskov 1, Oanță 1, respectiv Negrean 4, Asanovic 3, M. Gheorghe 3 (toate din 5 m), N. Ilisie 1, Dragomirescu 1, Vancsik 1.

Meciul a fost oficiat de Adrian Alexandrescu (Oradea) și Mihai Bălănescu (București).

Superiorităţi numerice: Steaua 8/3 fructificate; CSM 12/7

Lovituri de la 5 metri: Steaua 5/3, CSM 2/2.

Cealaltă echipă orădeană, CSU, pregătită de Cosmin Goina şi Marcel Haşaş, a încheiat competiţia pe locul 5, după două eşecuri în grupă, 3-22 cu CSM Oradea, şi 7-13 cu Dinamo, şi trei victorii în turneul de consolare, 12-5 cu