Transfer de răsunet reușit de echipa de polo CSM Oradea, cea care a reușit să îl legitimeze pe portarul Lazar Dobozanov. Acesta vine de la Novi Belgrad, câștigătoarea ultimei ediții a campionatului Serbiei și echipă care a terminat Liga Campionilor pe locul al 4-lea.

„Născut pe data de 21 decembrie 1995, la Novi Sad, Dobožanov a jucat de-a lungul carierei pentru Partizan Belgrad, Steaua Roșie Belgrad (un sezon), Radnicki (cinci sezoane în două perioade diferite) și Novi Belgrad (un sezon). În sezonul competițional 2023/24, Dobožanov a evoluat la turneul final LEN Champions League, acolo unde a obținut locul 4 alături de Novi Belgrad. Sportivul în vârstă de 28 ani a dobândit o importantă experiență internațională, având 50 apariții în LEN Champions League și 9 în LEN EuroCup. În campionatul Serbiei, noul portar al CSM Oradea a fost campion național de trei ori: în 2017 cu Partizan Belgrad, în 2021 cu Radnicki, respectiv în 2024 cu Novi Belgrad. El mai are două medalii de argint, respectiv trei de bronz în Superliga Serbiei. Lazar este component al echipei naționale a Serbiei, alături de care a bifat deja 20 apariții la Campionatele Mondiale, Cupa Mondială și Campionatele Europene. El a fost campion mondial de juniori în 2015 și medaliat cu bronz la Cupa Mondială din 2018”, informează CSM Oradea.

Celelalte noutăți

Dobozanov se va afla la prima experianță în afara Serbiei, acesta urmând să îl înlocuiască la CSM Oradea pe Radoslav Filipovic. De menționat că Lazar calcă pentru a doua oară pe urmele lui Filipovic, cel pe care l-a înlocuit în sezonul trecut la Novi Belgrad. La ora actuală, CSM Oradea mai are în lot trei jucători străini: Filip Gardasevic, Petar Velkic (ambii rămași din sezonul trecut) și Ivan Gusarov (Rusia), transferat de la Barracudas (Malta). CSM Oradea l-a mai transferat recent și pe Richard Orsos (19 ani), de la Vasas Budapesta. De asemenea, echipa orădeană l-a legitimat pe Adrian Pășcăluță (18 ani), de la CSU Oradea. Originar din Republica Moldova, el deține cetățenia română și face parte din loturile naționale U19 și U20 de ani ale României. Așadar noul antrenor Petar Kovacevic a contruit lotul cu care CSM Oradea va ataca noul sezon competițional.