În pauza competiţională prilejuită de meciurile echipei naţionale de baschet masculin, CSM Oradea a efectuat un transfer. Campioana României l-a înregimentat pe pivotul croat Kristijan Krajina (29 ani), care a semnat un contract până la încheierea actualului sezon competițional.

Înalt de 2.08 metri, Krajina completează efectivul de pivoți, post pe care mai pot evolua Dragan Zekovic, Arturas Valeika (în recuperare după o accidentare), Cătălin Baciu și Nikola Markovic. Din vara anului trecut şi până acum, Krajina a evoluat la VEF Riga, formație angrenată în Liga Letonă-Estoniană. „La gruparea letonă a jucat 20 de meciuri și a avut medii statistice de 14.0 puncte, 6.5 recuperări (2.3 ofensive), 2.3 pase decisive, 0.6 capace și 0.4 intercepții în 24.0 minute pe partidă. A avut procentaje de 66% la aruncările din acțiune și 70% la linia de pedeapsă. În Liga Campionilor, Krajina a bifat 14 partide și a avut medii statistice de 9.1 puncte, 6.7 recuperări, 1.3 pase decisive, 0.5 intercepții și 0.4 capace pentru 11.5 la eficiență în 25.0 minute pe meci. A terminat campania continentală cu procentaje de 52% la aruncările din acțiune și 56% la libere", menţionează site-ul oficial al CSM Oradea.

Baschetbalistul croat a studiat și a evoluat în campionatul universitar din SUA, pentru Mount St. Mary’s, după care a activat în Europa, în ţara natală la Sibenik şi Zadar.

Krajina este al șaptelea „stranier” din lotul campioanei, alături de Zekovic, Markovic, Reljic, Valeika, Broussard și Barnette. Americanii  Watson și Richard sunt naturalizaţi şi figurează ca jucători autohtoni.