Echipa de handbal masculin a orașului, care din acest sezon va fi pregătită de cuplul de antrenori Sebastian Tudor – George Tăutu, și-a definitivat programul de pregătire. Astfel, până la data de 10 septembrie, când se va relua campionatul Seriei B a Diviziei A, handbaliștii vor disputa 8 jocuri de verificare. De menționat că niciunul dintre acestea nu se va disputa pe propriul teren.

Printre adversarii cu care se vor pregăti orădenii se vor afla și echipe din Liga Națională, cel mai redutabil anunțându-se a fi Potaissa Turda cu care băieții lui Sebi Tudor vor juca o dublă. Cea de-a doua formație din Liga Națională pe care CSM-ul o va întâlni este Politehnica Iași. Celelalte partenere din amicale sunt colege de serie, dar și naționala Algeriei cu care roș-albaștrii se vor confrunta la Debrețin. Trebuie subliniat faptul că, din rațiuni financiare, nici în această vară echipa orădeană nu va efectua un stagiu centralizat de pregătire. În ceea ce priveşte obiectivul trasat de conducerea clubului pentru noul sezon competiţional, clasarea pe unul dintre primele 6 locuri, este considerat ca fiind realizabil de către antrenorul Sebastian Tudor. Favorita la promovarea în Liga Naţională, după transferurile efectuate în această vară, pare a fi formaţia din Târgu Jiu.  „CSU Târgu Jiu va fi principala candidată la promovare având jucători aduşi din prima ligă. Minaur şi-a făcut echipa a doua cu handbalişti care nu prind prima echipă, Poli Timişoara la fel, Clujul, tot timpul a fost un adversar redutabil", a declarat pentru Digi 24 Oradea Sebastian Tudor, antrenorul principal al echipei.

Noutățile din cadrul lotului

Într-o altă ordine de idei, echipa de handbal va aborda noul sezon având câteva noutăți atât în lotul de jucători cât și pe banca tehnică. Este vorba despre portarul Cristian Niculai (19 ani), component al naționalei de tineret, care vine de la Academia Minaur Baia Mare, despre extrema stângă Bogdan Munteanu (24 ani) sosit de la echipa de Ligă Națională, Dobrogea Sud Constanța și, despre mai vechea cunoștință a orădenilor, interul dreapta Devid Munea care a jucat în primul eșalon pentru CSM Satu Mare. Noutatea de pe banca tehnică este reprezentată de George Tăutu, cel care îl va ajuta pe Sebi Tudor în special la pregătirea fazei defensive și a portarilor. Totodată, prin această colaborare, va fi facilitată promovarea tinerilor handbaliști, George Tăutu fiind antrenor la Alpha Oradea, club specializat în creșterea de jucători.

Programul jocurilor de verificare:

- 18/19 august – dublă cu Academia Minaur Baia Mare (la Baia Mare)
- 25/26 august – dublă cu Potaissa Turda (echipă de Ligă Națională) la Turda 
- 27 august - meci la Debrețin cu naționala Algeriei
- 31 august/2 septembrie – turneu la Sighișoara (dueluri cu HCM Sighișoara, Universitatea Cluj și Politehnica Iași )