Vicecampioana României la polo susţine mâine seară prima manşă din semifinalele LEN Euro Cup. CSM Oradea înfruntă, de la ora 20.00, în bazinul propriu echipa italiană CC Ortigia.

Ambele grupări au un moral foarte bun înaintea primului duel direct. CSM Oradea vine după un triumf în Cupa României, chiar în faţa rivalei Steaua, în timp ce CC Ortigia a învins acasă pe Sport Management, într-o confruntare ce a opus ocupantele locurilor 3 și 4 din Peninsulă, scor 9-6. Pentru Ortigia, antrenată de Stefano Piccardo, au jucat Tempesti, Cassia, Abela, A. Condemi, Di Luciano, Ferrero, Giacoppo, Gallo, Rotondo, Rossi, Vidovic, Napolitano, Caruso.

A fost a 12-a victorie stagională din 15 partide disputate în actuala ediție de campionat pentru Ortigia, care, cu 36 puncte, şi-a consolidat locul de pe podium. Doar Pro Recco şi Brescia stau mai bine în clasament decât adversara orădenilor, care în sferturile de finală a eliminat Vouliagmeni, una dintre echipele de top ale Greciei. Anterior, italienii au devansat Apoel Nicoasi (Cipru), Montpellier (Franța) și Partizan Belgrad (Serbia), în primul tur de calificare din LEN Euro Cup, Sibenik (Croația), Mediterrani (Spania) și MVLC Miskolc (Ungaria), în cel de-al doilea.

În schimb, CSM Oradea, care a început parcursul continental în Liga Campionilor, unde a avansat până în turul 3, a scos din cursă CN Mataro (Spania), cu scorul general de 20-19.

„Ne așteaptă un meci foarte greu. Ortigia este o echipă puternică, mai bine cotată decât noi, dar eu cred că la noi acasă putem să facem meciuri bune. Sper să prindem o nouă zi bună și să câștigăm", a declarat Dorin Costrăş, antrenorul principal al CSM Oradea.

Intrarea la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” este liberă, un motiv în plus pentru ca iubitorii sportului să vină într-un număr cât mai mare la meci.