Echipa de polo a CSM Oradea continuă să anunțe modificări. De această dată este vorba despre despărțirea de Bogdan Remeș, sportiv care a decis să renunțe la sportul de performanță. Totodată orădenii au anunțat continuarea colaborării cu alți trei jucători de bază ai echipei.

Bogdan Remeș a fost un sportiv format în sistemul juvenil orădean de unde a reușit să ajungă până în echipa națională de seniori a României. Alături de CSM Oradea, Bogdan a evoluat atât în competițiile interne cât și în cele internaționale și nu de puține ori a fost decisiv în succesele roș-albaștrilor. La doar 26 ani împliniți, Remeș a decis să se retragă din activitatea competițională. „Jucător crescut și format în sistemul juvenil orădean, Bogdan a evoluat pentru CSM Oradea mulți ani, el alegând ca să abandoneze activitatea sportivă începând cu acest sezon. Mulțumim, Bogdan Remeș!”, a transmis CSM Oradea prin intermediul paginii de Facebook a echipei de polo.

„Sunteți nerăbdători să îi vedeți în continuare golurile?”

În același timp, formația orădeană, medaliata cu bronz a ultimei ediții a Superligii Naționale, a confirmat continuarea colaborării cu trei importanți jucători ai echipei. Primul dintre aceștia este Nichita Ilisie, un poloist orădean de 23 de ani care joacă pentru CSM Oradea de mai bine de 7 ani. „Sportivul înalt de 1.89 metri, ce evoluează pe post de inter dreapta, a debutat în jocul de polo pe apă alături de Crișul Oradea. El a evoluat la această grupare atât la nivel juvenil, cât și la seniori. El a bifat numeroase participări sub tricolor”, informează CSM Oradea. „Încingem și mai tare atmosfera afară cu un anunț de ultimă oră! Sunteți nerăbdători să îi vedeți în continuare golurile? Nu vă mai ținem ca pe ghimpi... Nichita Ilisie continuă alături de noi și suntem pregătiți să facem un sezon memorabil împreună!”, mai trannsmite clubul sportiv orădean.

„Va continua să fie un jucător determinant”

Un alt jucător important care își continuă carierea la formația bihoreană este Czenk Ferenc. Acesta are 23 de ani și este de asemenea un produs al școlii orădene de polo care, în ultimii ani petrecuți în echipa CSM, a contribuit la rezultatele bune ale echipei. Totodată sportivul a bifat selecții în achipa națională de seniori a României. „Feri Czenk continuă alături de CSM Oradea! Fiind unul dintre sportivii formați în sistemul juvenil de pe Crișul Repede, în vârstă de 23 ani, Czenk a făcut parte din lotul CSM Oradea pe parcursul ultimilor ani. El a devenit o piesă de bază în angrenajul echipei sub comanda lui Ciprian Cîmpianu și va continua să fie un jucător determinant sub comanda lui Petar Kovacevic”, transmite CSM Oradea.

Ultimii 6 ani, la Steaua și CSM Oradea

Ultimul jucător confirmat de către CSM Oradea, dar nu cel din urmă, este Kovacs Istvan. Acesta are 27 de ani, evoluează pe postul de extremă și a bifat selecții în echipa națională de seniori a României. Totodată poloistul a mai jucat în cariera sa și pentru Steaua București (3 sezoane, 2018-2021), actuala forță dominantă din poloul românesc. „Szabo Istvan rămâne jucătorul nostru și în sezonul 2024/25! Orădean la origine, Pisti a jucat în culorile noastre timp de 3 sezoane, totodată el evoluează pe postul de extremă”, informează CSM Oradea.

Șapte noutăți plus antrenor muntenegrean

Echipa de polo CSM Oradea a transferat nu mai puțin de 7 jucători în această vară: Lazar Dobozanov (de la Novi Belgrad – Serbia), Daniel Turculeț (de la CSU Oradea) – ambii portari, Ivan Gusarov (de la Barracudas – Malta), Richard Orsos (de la Vasas Budapesta - Ungaria), Adrian Pășcăluță și Tomaso Insinna (ambii de la CSU Oradea) și Manuel Klutsch (Rapid București). Totodată, CSM Oradea l-a instalat în funcția de antrenor principal pe muntenegrean Petar Kovacevic (venit de la EN Tourcoing - Franța).

Reunirea echipei de polo CSM Oradea este programată pentru data de 1 august, anul curent.