Handbaliștii de la CSM Oradea au reușit să câștige partida cu CSM Alexandria, una decisivă în vederea accederii la barajul de promovare în Liga Națională. Astfel, la capătul unui meci contând pentru etapa a 14-a din playoff-ul de promovare, bihorenii s-au impus cu 31-29 după ce la pauză erau conduși cu 18-12.

Echipa de handbal masculin a CSM Oradea era obligată să nu piardă jocul din ultima etapă a playoff-ului de promovare în Liga Națională dacă își dorea să se califice la baraj. Misiunea nu părea a fi una facilă având în vedere că la Arena Antonio Alexe venea a doua clasată, dar în același timp CSM Alexandria avea deja asigurată promovarea în prima divizie. Până la urmă situația din teren în cele două reprize ale partidei a reliefat exact aceste două aspecte. Prima parte a meciului a fost controlată autoritar de către teleormăneni în timp ce în repriza secundă roș-albaștrii au făcut o demonstrație de tărie de caracter reușind să întoarcă rezultatul în favoarea lor de la un deficit de 7 goluri.

7 minute de grație pentru formația orădeană

După cum menționam anterior, CSM Alexandria a abordat extrem de serios primul mitan al partidei de la Oradea fiind mereu în avantaj pe parcursul primelor 30 de minute. Până la pauză echipa din județul Teleorman a reușit să își creeze un ecart de 6 goluri față de formația orădeană. În minutul 32 al partidei, tabela de marcaj indica 12-19 în favoarea echipei CSM Alexandria, iar zarurile păreau a fi aruncate. Jucătorii echipei gazdă nu au fost însă de acord cu această stare de fapt iar ceea ce au reușit în următoarele 7 minute este de domeniul incredibilului. CSM Oradea a marcat de 7 ori consecutiv fără a încasa niciun gol astfel că de la 12-19 s-a ajuns la un 19-19 de necrezut având în vedere valoarea echipei oaspete. Aceasta a revenit în avantaj dar fără a se mai desprinde. Bihorenii au egalat în câteva rânduri pentru ca, în minutul 53 să treacă pentru prima dată la conducere, scor 26-25. Mai mult, în minutul 59, elevii lui Cosmin Liberț conduceau la trei goluri diferență, scor 31-28 după ce fuseseră conduși cu 7 goluri diferență. Până la urmă partida avea să se încheie 31-29 în favoarea CSM Oradea, rezultat care îi duce pe bihoreni pe locul al treilea în ierarhie, unul care asigură participarea la barajul de promovare în Liga Națională. Situate pe primele două locuri, CSM Odorheiu Secuiesc şi CSM Alexandria au obţinut promovarea directă în Liga Naţională.

Urmează barajul de promovare/menținere în Liga Națională

La barajul de promovare s-a mai calificat și CSM Făgăraș, a patra clasată. Barajul se va desfășura sub formă de turneu, cu meciuri fiecare cu fiecare, iar la el vor mai participa CSM Vaslui și Steaua București sau Poli Timișoara, în fucție de rezultatele înregistrate în ultima etapă care se va desfășura astăzi. Primele două clasate vor evolua în Liga Națională – ediția 2024/25. Turneul de baraj se va desfășura în perioada 31 mai – 2 iunie, anul curent.

Pentru CSM Oradea au marcat cu CSM Alexandria: Ciprian Aungurenci – 9 goluri, Alexandru Farcaş – 6 goluri, Emilian Turcu, Denis Kirsch şi Viorel Boşca – câte 4 goluri, George Breban – 2 goluri, Szasz Csongor şi Alexandru Popa – câte un gol.

Clasament final playoff promovare: 1. Odorhei 34 puncte, 2. Alexandria 24p, 3. Oradea 17p, 4. Făgăraș 16p 5. Reșița 14p, 6. Medgidia 7p, 7. Ghimbav 7p.