Formaţia pregătită de George Tăutu a câştigat lejer primul joc oficial din 2020 disputat pe propriul teren. La capătul unei partide care a contat pentru etapa a 15-a din Seria D a Diviziei A, orădenii s-au impus 34-22 (19-9).

CSU Târgu Jiu nu a reuşit să-i pună nicio problemă formaţiei pregătite de George Tăutu care încă de la pauză tranşase practic soarta partidei. A fost a treia confruntare din acest sezon între cele două echipe, de fiecare dată câştig de cauză având bihorenii (două categorice). Abordând cu maximă seriozitate duelul cu un adversar abordabil, de mihlocul clasamentului, George Tăutu a introdus în teren prima garnitură care şi-a făcut datoria. Văzând cum evolueză situaţia în teren, tehnicianul echipei gazdă şi-a permis, încă pe parcursul primei reprize, să introducă jucătorii mai puţin utilizaţi. Această stare de fapt a fost şi mai evindentă în partea a doua atunci când majoritatea celor care evoluau au fost handbalişti tineri şi foarte tineri. Cu toate acestea, gorjenii n-au reuşit niciun moment să pună probleme, dovadă în acest sens fiind şi faptul că CSM-ul a câştigat şi mitanul secund, chiar dacă la doar 2 goluri diferenţă.

Principalul marcator pentru CSM Oradea a fost Alexandru Potera, cu 7 goluri, dintre care unul din aruncare de la 7 metri. L-au urmat Claudiu Chiorean, cu 5 goluri, Adrian Mihăilescu, Devid Munea, Benjamin Szabo, Georgel Costea, Paul Oarga şi Andrei Ivancov, cu câte 3 goluri. Două goluri şi-a trecut în cont Andrei Teodorescu, iar câte unul Petru Pomian şi Szasz Csongor.

De partea cealaltă, de la gorjeni s-a evidenţiat Gabriel Ungureanu, cu 7 goluri, şi Bogdan Ivăşchescu, cu 6, dintre care 4 din aruncări de la 7 metri.

Celelalte rezultate ale etapei: Universitatea Craiova – CNOPJ Timişoara 35-27 (11-12) şi Beldiman Arad – Unirea Sânnicolau Mare 33-34 (16-19). CSU Poli Timişoara a stat.

Cu 34 de puncte după 11 victorii, o remiză şi o înfrângere, CSM Oradea este liderul clasamentului în care este urmată de Unirea Sânnicolau Mare cu 30 de puncte (13 jocuri) şi Universitatea Craiova 28 de puncte (12 jocuri).

Următorul joc al formaţiei pregătite de George Tăutu se va desfăşura duminică, în deplasare, cu CNOPJ Timişoara, a 5-a clasată (din 7).