Handbaliștii orădeni au obținut cea de-a 11-a victorie stagională din 12 posibile după ce a învins categoric, 49-29 (25-14), pe CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu, într-o partidă contând pentru etapa a 12-a din Seria C a Diviziei A.

Un galop de sănătate, așa poate fi caracterizat jocul orădenilor din partida cu formația gorjeană care nu cu mut timp în urmă era una dintre cele mai puternice echipe din eșalonul al doilea. Acum însă lucurrile sunt cu mult diferite, CSU având în componență câțiva jucători pe care se vede că practică acest sport din pasiune și nu pentru a face performanță. În acest context angrenajul construit în acest sezon de către George Tăutu nu avea cum să dea rateuri. Debutul de meci, primele 3-4, a fost echilibrat după care treptat Oradea s-a distanțat pe tabela de marcaj până în minutul 19 (6-4 în minutul 5, 12-6 în minutul 10, 16-8 în minutul 14) atunci când scorul era 20-9. Până la finalul primei reprize acest ecart s-a menținut, fiecare formație marcând câte 5 goluri. Debutul reprizei secunde a fost fenomenal pentru orădeni care în 11 minute au înscris de 10 ori și au încasat doar 2 goluri (35-16 în minutul 41). Au urmat 6 minute în care roș-albaștrii s-au relaxat, permițându-le celor din Târgu Jiu să reducă din diferență (37-22 în minutul 47). Finalul de meci, în ciuda faptului că George Tăutu a trimis în teren jucătorii pe care contează mai puțin, a aparținut bihorenilor care au stabilit o diferență de 20 de goluri (49-29) după 60 de minute de joc. Cu un total cumulat de 33 puncte, formația orădeană are asigurat primul loc la încheierea Seriei C. Următorul meci al orădenilor este programat sâmbătă, în deplasare, cu Universitatea Craiova, ocupanta unui loc pe podium în Seria C a Diviziei A.

CSM Oradea: Duma, Turturică - portari; Sfârlea 12 goluri marcate (1 din 7 m), Băban 8, Oarga 6, Szász 6, Mlinarcsik 4, Breban 4, Szabó 4, Bora 2, R. Radu 1, Al. Farcaș, Mateaș, Cioc, Mledenciu.

Antrenor: George Tăutu