Vicecampioana României la polo pe apă s-a prezentat bine la restanța cu Dinamo București desfășurată în Bazinul Olimpic ”Ioan Alexandrescu”. Astfel, la capătul a două partide pe care le-au avut sub control, elevii lui Dorin Costrăș s-au impus cu 12-7 (5-3, 2-1, 4-3, 1-0) și 9-4 (0-0, 4-1, 5-1, 0-2).

Startul primei partide a aparținut oaspeților care au marcat primele două goluri. Orădenii au revenit și au egalat prin reușitele lui Dragomirescu și Colodrovschi dar Dinamo a trecut din nou la conducere, 3-2. Vlad Georgescu a egalat din penalty, iar căpitanul Ramiro Georgescu și-a adus pentru prima dată echipa în avantaj (4-3). Rezultatul primului sfert (5-3) a fost stabilit de același Vlad Georgescu, singurul component al CSM Oradea care a jucat la Europeanul de polo desfășurat recent la Budapesta. Până la pauza mare, gazdele și-au mărit avantajul cu un gol astfel că, după 16 minute de joc, tabela de marcaj indica 7-4 în favoarea CSM Oradea. În sfertul al treilea, ecartul a crescut la 5 lungimi (10-5), dar până la intrarea în secvența decisivă oaspeții au reușit să marcheze o dată. În ultima parte a meciului s-a marcat un singur gol, în poarta bucureștenilor.

 

Au forțat doar cât a fost nevoie

Cel de-al doilea joc a fost început tot la „relanti” de către orădeni care n-au reușit să înscrie niciun gol pe parcursul primelor 8 minute. A urmat sfertul al doilea în care s-au descătușat înscriind de 4 ori consecutiv. Până la pauză, Dinamo a redus din diferență astfel că repriza secundă a fost începută de la 4-1. Băieții pregătiți de către Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu au continuat în aceeași notă sfertul al treilea astfel că la intrarea în secvența decisivă tabela de marcaj indica un neverosimil 9-2 în fața celei de-a treia clasate din Superliga Națională. Cum la acest scor nimic nu se mai putea întâmpla, gazdele n-au mai forțat astfel că echipa din Capitală a câștigat cu 2-0 ultimele 8 minute ale partidei.

 

Urmează Cupa României

Pentru vicecampioni urmează turneul de Cupa României, competiție care se va desfășura joi și vineri, în Capitală (Bazinul Steaua). În prima partidă,  una eliminatorie, orădenii vor înfrunta Poli Cluj-Napoca, joi, de la ora 08.30.

Pentru CSM Oradea au marcat: V. Georgescu 3+3 goluri, Dragomirescu 2+0, R. Georgescu 2+0, Colodrovschi 2+1, R. Szabó 1+1, A. Popoviciu 1+2, N. Ilisie 1+1 și B. Remeș 0+1. Antrenor: Dorin Costrăș.