Cea mai puternică echipă de handbal masculin din România joacă astăzi, de la ora 18.00, la Arena Antonio Alexe, cu echipa orădeană pregătită de către Cosmin Liberţ. Partida va conta pentru etapa a 20-a din Liga Naţională care, la solicitarea dinamoviştilor, se dispută în devans.

Nou-promovată pe prima scenă a handbalului românesc, formaţia orădeană nu a reuşit să facă faţă rigorilor acestui eşalon în prima parte a sezonului pierzând toate cele 15 partide disputate, inclusiv pe cea în compania echipei CSM Odorheiu Secuiesc care vine de asemenea din liga secundă. Explicaţii pentru acest parcurs foarte slab sunt multe, cea mai importantă fiind luarea deciziei de înscriere în Liga Naţională extrem de târziu şi un buget totuşi limitat faţă de ceea ce este nevoie pentru o prima divizie. Cu toate acestea, bihorenii au avut câteva partide bune în care au fost destul de aproape să spargă gheaţa. Acum, după pauza de iarnă în care au avut timp pentru a lega şi mai mult relaţiile de joc, să sperăm că prestaţia va fi una care să le permită să şi acumuleze puncte în ultima parte a sezonului.

Bihorenii au disuptat două amicale

De la data reunirii care a avut loc pe 6 ianuarie, orădenii au susţinut două partide de verificare în compania primelor două clasate din Seria D a Diviziei A. În primul meci, la Cluj-Napoca, CSM Oradea a învins Universitatea cu scorul de 32-28 în timp ce la Sighişoara, cu CSM din localitate, a făcut doar remiză, scor 31-31. Acest ultim rezultat dă de gândit în perspectiva reluării campionatului deoarece bihorenii nu au fost capabili să depăşească o echipă dintr-un eşalon inferior. Cu toate acestea nu trebuie să omitem faptul că a fost vorba totuşi de un meci amical în care jucătorii nu dau absolut totul de frica unor posibile accidentări. Formaţia orădeanăva susţine astăyi, de la ora 18.00, primul joc oficial din acest an calendaristic. Debutul din 2023 va fi pe cât de greu, pe atât de onorant, la Arena Antonio Alexe urmând să joace campioana României şi reprezentanta ţării noastre în Liga Campionilor, cea mai puternică întrecere intercluburi din Europa.

 

Linii de clasament diametral opuse

Datele statistice ne arată că se vor confrunta echipele cu linii de clasament diametral opuse. Dacă Oradea a pierdut toate cele 15 jocri disputate în Liga Naţională, Dinamo, în schimb, le-a câştigat pe toate, ceea ce este normal având în vedere lotul de jucători pe care îl are şi nivelul la care evoluează, cu destul succes, în Liga Campionilor. În meciul direct din turul campionatului, Oradea a reuşit să ţină aproape de puternica echipă bucureşteană. Diferenţa înregistrată la pauză a fost de doar un gol (16-15), iar la finalul partidei Dinamo a terminat cu un avantaj de doar 4 goluri, 34-30, ceea ce este rezonabil având în vedere dimensiunile valorice ale celor două formaţii. Ultimul meci oficial al orădenilor a fost o înfrângere, la limită, 24-25, suferită în deplasare cu CSM Vaslui, în timp ce dinamoviştii au terminat la egalitate, 31-31, duelul din Liga Campionilor cu Telekom Veszprem din Ungaria.

Pe această cale reamintim faptul că în urma unei înţelegeri între conducerea Asociaţiei Judeţene de Handbal Bihor şi CSM Oradea, copiii și juniorii legitimați la cluburile de handbal din Bihor vor beneficia de intrare gratuită la meciul cu Dinamo, programat de la ora 18.00, la Arena Antonio Alexe.