Eşec totuşi surprinzător cu satelitul echipei Minaur care a reuşit să se impună 33-34 la Oradea după ce la pauză roş-albaştrii conduceau cu 20-16. Prin această înfrângere, CSM-ul păstrează doar şanse teoretice de a mai prinde locul al doilea, practic lupta pentru locul calificabil la turneul de promovare fiind pierdută.

 

Orădenii au făcut o primă repriză bună, consecinţa acestui fapt fiind că au condus aproape în permanenţă. Doar în minutul 14 maramureşenii au reuşit să egaleze, gazdele având mai mereu un avantaj 2, 3 şi chiar 4 goluri (13-10 în minutul 20, 15-12 în minutul 23 şi 18-14 în minutul 28). În cele din urmă la cabine s-a intrat cu un avantaj de 4 goluri (20-16) şi se părea că jocul se va termina cu bine pentru formaţia bihoreană. Repriza secundaă a început cum nu se poate mai rău pentru CSM Oradea. Răzvan Radu s-a accidentat fiind nevoit să iasă de pe teren şi din acel moment tot angrenajul construit de George Tăutu n-a mai funcţionat cum trebuie. Minaur 2 a venit la un gol imediat după reluarea jocului (20-19) dar gazdele au replicat excelent distanţându-se la 3 goluri (23-20) în minutul 39. În următoarele trei minute băimărenii au izbutit să egaleze la 24 după care s-a mers umăr la umăr până la final. Cu 33 de secunde înainte de terminarea celor 60 de minute regulamentare, Petru Pomian a egalat (33-33) pentru orădeni, dar Minaur 2 a preluat din nou conducerea la următorul atac. Au mai rămas 13 secunde de joc dar băieţii pregătiţi de George Tăutu au irosit ultimul atac. Aşadar înfrângere care spulberă practic şansele de a mai prinde unul dintre primele două locuri calificabile la turneul de promovare. Cel mai bun marcator al orădenilor a fost Devid Munea (11 goluri), experimentatul handbalist încercând în mai multe rânduri să ia jocul pe cont propriu după ce a văzut că evoluţia echipei s-a dereglat după accidentarea lui Răzvan Radu. De la oaspeţi s-au remarcat Mihai Dobra (9 goluri) şi Benjamin Szabo (7 goluri). CSM Oradea rămâne pe locul al 3-lea cu 30 de puncte din 17 jocuri fiind devansată de HCM Sighişoara cu 36 de puncte (16 j) şi Szejke Odorhei cu 32 de puncte (17 j).

În runda viitoare, sâmbătă, 30 martie, CSM Oradea va evolua în deplasare pe terenul liderului, HCM Sighişoara.

CSM Oradea: G. Duma 1 gol, R. Ene, D. Marchiş – P. Pomian 4, Ş. Bandi, A. Mihăilescu 1, D. Munea 11, C. Crăciun 4, B. Cîrchea 8, A. Ivancov, C. Zamfir, R. Radu 2, E. Szilagyi şi V. Bondor 2. Antrenor: George Tăutu.