În urma testărilor făcute înaintea celui de-al doilea turneu din Superliga Națională de polo, nu mai puțin de 12 cazuri de Covid 19 au fost depistate în rândul echipei pregătite de către Dorin Costrăș.

Brașovul găzduiește în această perioadă cel de-al doilea turneu din cadrul Superligii Naționale de polo. CSM Oradea, deținătoarea Cupei României, nu poate fi prezentă din cauza faptului că la testele efectuate premergător acestei competiții au fost depistate nu mai puțin de 12 cazuri pozitive în echipă. Dintre acestea, 11 aparțin jucătorilor, cel de-al 12-lea fiind un membru al staff-ului tehnic. Invocând legea de protecție a datelor personale, CSM Oradea nu a făcut publice numele persoanelor infectate. „Echipa de polo se supune instrucțiunilor DSP, iar cei în cauză se află sub supraveghere medicală. Drept consecință, activitatea de pregătire a echipei a fost suspendată pentru o perioadă. Transmitem multă sănătate tuturor!”, transmite site-ul oficial al clubului orădean.

Rivala orădenilor, Steaua, are cinci cazuri de Covid-19, iar Rapid Bucureşti are doi poloişti infectaţi. La turneu participă, însă, Amefa Arad, reprimită de FR Polo în campionat, după ce a absentat la primul turneu, de la Focşani!

 

Participarea în Liga Campionilor va fi afectată

Echipa pregătită de către Dorin Costrăș ocupa locul al doilea în campionat după participarea la turneul inaugural desfășurat la Botoșani. Acolo, bihorenii au suferit o singură înfrângere, în dauna marii rivale, Steaua București, care, de altfel, este și liderul momentului Superliga de polo. Cu atâtea cazuri de Covid 19 descoperite printre jucători, activitatea echipei a fost suspendată pentru următoarea perioadă, fapt care ar putea influența major participarea la turul preliminar al Ligii Campionilor europeni. Acesta este programat să se desfășoare la Budapesta, în perioada 11-15 noiembrie, astfel că rămâne de văzut în ce condiții ar putea juca, dacă va juca, vicecampioana României. De menționat că, la acest eveniment, echipa CSM Oradea a fost repartizată în subdiviziunea a doua a Grupei B alături de Vouliagmeni, Brescia și ENKA Istanbul. Pentru a se califica mai departe, bihorenii trebuie să câștige turneul de la Budapesta la care mai participă alte patru formații.