Nou-promovată în Liga Națională de handbal masculin, CSM Oradea începe perioada de pregătire precompetițională. Astfel, astăzi, de la ora 17.30, la Arena Antonio Alexe, George Tăutu și Cosmin Liberț au programat prima ședință de antrenament.

Decizia de a înscrie echipa în primul eșalon handbalistc al țării a fost luată ușor cam târziu dar, cu toate acestea, echipa adminsitrativă împreună cu cea tehnică s-au mișcat excelent pe piața transferurilor astfel că Oradea va avea o echipă aproape complet schimbată față de campionatul trecut. Bihorenii au adus nu mai puțin de 9 jucători noi la echipă și au prelungit contractele celor mai importanți handbaliști care s-au aflat și anul trecut la CSM Oradea. Campionatul Ligii Naționale se va relua pe 27 august atunci când formația din orașul de pe Crișul Repede va evolua în deplasare, pe terenul echipei CSM București, echipă care a terminat campionatul pe locul al 10-lea, în sezonul trecut. Până atunci, Tăutu și Liberț vor avea aproximativ 6 săptămâni la dispoziție pentru a crea un angrenaj cât mai funcțional la CSM Oradea. Spunem asta deoarece important e să construiești o echipă și nu să ai doar niște jucători valoroși din punct de vedere individual. În această perioadă precompetițională, ședințele de pregătire fizică vor fi îmbinate cu cele de pregătire tehnico-tactică care vor fi urmate de mai multe jocuri de verificare până la startul campionatului care vor avea rol de cristalizare a relațiilor de joc, de omogenizare. Prima partidă oficială de pe teren propriu cu Oradea în prima divizie se va desfășura pe 3 septembrie atunci când, pe meleaguri bihorene, vor veni moldovenii de la CSM Vaslui. Clubul orădean va oferi pe parcursul acestei luni informații concrete cu privire la vânzarea biletelor și a abonamentelor pentru meciurile echipei de handbal masculin.

O extremă-dreapta, ultimul transfer

Ciprian Aungurenci este ultimul handbalist sosit la CSM Oradea. Acesta are aproape 24 de ani, 1.90 metri înălțime, 88 kilograme și evoluează pe postul de extremă dreapta. Ultima echipă pentru care a jucat a fost CSM Alexandria, formație retrogradată în Divizia A la finele sezonului trecut. Aungurenci este un moldovean care a deprins tainele handbalului la LPS Botoșani. În 2016 s-a transferat la CSM București, echipă cu care a devenit vicecampion național de Juniori I în 2017. „Ciprian a fost convocat la loturile naționale juvenile în 2014, 2017 și 2018. De altfel, el a participat la Campionatul European de tineret”, informează CSM Oradea. Alături de echipa de seniori a lui CSM București, Aungurenci a debutat în primul eșalon handbalistic al României. De asemenea, el a evoluat în Challenge Cup pe parcursul sezonului 2019/20, respectiv în Cupa EHF pe parcursul sezonului 2020/21 cu echipa din Capitală. În ultimul sezon, Aungurenci a jucat la CSM Alexandria, în Liga Națională.