Cu un orizont în care reluarea Ligii Naționale de baschet masculin este doar un obiectiv teoretic, conducerea CSM Oradea a ajuns la un acord financiar cu toți jucătorii echipei campioane astfel încât ambele părți au contabilizat pierderile cauzate de pandemie. Șerban Sere, directorul clubului, a explicat situația pentru Radio Timișoara.

„Am încercat să găsim o formulă nu tocmai atât de drastică din punctul de vedere al sportivilor. Am făcut anumite înțelegeri cu ei care să fie reciproc avantajoase, atât pentru club cât și pentru jucători, având în vedere că durata carierei lor este de 10-15 ani din viață și nu ne permitem să le tăiem din sursele de venit atât de brusc, cu toate că nu a fost vina clubului ceea ce s-a întâmplat. Dar nu a fost nici vina lor ceea ce s-a întâmplat, așa că am găsit o soluție reciproc avantajoasă. Au fost de acord absolut toți. Din prima am avut o întâlnire cu ei, am discutat foarte repede după instituirea stării de urgență. Am văzut că lucrurile nu sunt tocmai îmbucurătoare în ceea ce privește acest virus. Nu este niciun secret. Din ceea ce mai aveau ei de primit, am negociat undeva pe la jumătate. Bineînțeles, am beneficiat de veniturile proprii pe care le avem și sportivii au ieșit mai avantajos decât dacă li se aplică efectul legii cu indemnizația de șomaj”, a declarat  Șerban Sere, pentru Radio Timișoara, conform baschet.ro.

Campioana? Ori amândouă, ori niciuna

Cu acest prilej, conducătorul clubului orădean și-a exprimat scepticismul cu privire la reluarea campionatului și a propus două soluții surprinzătoare privind desemnarea echipei campioane. „Urma o ultimă etapă din Top 6 în care Clujul ne venea ca oaspete, iar cu o victorie, în eventualitatea calificării în finală, am fi avut avantajul terenului propriu. Iar la un raport de forțe atât de echilibrat, acest element ar fi putut să atârne decisiv”, a mai spus Sere care, în mod subiectiv, bazându-se pe probabilități, consideră că, în condițiile în care Liga Națională nu va continua, titlul ar trebui acordat fie ambelor formații de pe primele două locuri, fie niciuneia, menționează Radio Timișoara.