La aproape o lună distanță de la momentul reunirii, echipa de handbal masculin CSM Oradea începe seria jocurilor de verificare. Pentru jucătorii pregătiți de către George Tăutu, care vor evolua în Liga Națională, primele teste vor fi susținute în Ungaria, la finele acestei săptămâni.

Ungaria este una din țările cu cel mai dezvoltat handbal din lume atât la masculin, cât și la feminin, iar Szeged, orașul unde se va deplasa formația orădeană, este cel care dă ultima campioană (Pick Szeged) în acest joc practicat de băieți. De menționat că această formație este susținută financiar de către o cunoscută companie producătoare de mezeluri care își are locația în această urbe, iar genul acesta de exemple ar trebui urmat și în sportul românesc. La Szeged, orădenii vor participa la turneul PickBall alături de alte trei echipe. Este vorba despre Pick Szeget U21, echipa de tineret a campioanei Ungariei, Kecskemeti TE, formație retrogradată din prima divizie, și Vecses SE, o echipă dintr-un eșalon inferior. Meciurile din Ungaria vor fi primele teste pentru echipa orădeană care va reveni în primul eșalon handbalistic al României chiar la sfârșitul acestei luni.

Programul partidelor din Ungaria pentru CSM Oradea: sâmbătă, de la ora 10.00, cu Pick Szeged U21 și de la ora 17.00, cu Vecses SE, iar duminică, de la ora 13.00, cu Kecskemeti TE.