Efectele economice cauzate de pandemie au produs ceea ce poate de multă vreme ar fi trebuit să se întâmple cu echipa orădeană de handbal masculin. În condițiile în care oricum formația nu a fost lăsată, în mod constant, să se lupte pentru un loc în Liga Națională, s-a ajuns, de această dată din cu totul alte motive decât cele sportive, ca bugetul să fie adaptat întocmai cu nivelul de performanță care se dorește la Oradea.

Noua Sală Polivalentă din Oradea are ca termen de finalizare vara anului viitor dar, cu toate acestea, se pare că doar baschetul se va juca la cel mai înalt nivel în orașul de pe Crișul Repede. Cum era de așteptat, și bugetul secției de handbal masculin din cadrul clubului CSM Oradea va fi diminuat ca urmare a efectelor economice produse de pandemie. În aceste condiții, ceea ce probabil ar fi trebuit să se întâmple cu mai mulți ani în urmă, strategia de funcționare a acestei secții se va modifica. Va fi păstrat un nucleu de 3-4 jucători experimentați pentru a fi îndeplinite criteriile de vârstă pentru competițiile de seniori, iar restul lotului va fi alcătuit din juniori orădeni de perspectivă. Această decizie ar fi trebuit luată cu mai mult timp în urmă și Oradea să nu cheltuie suficienți bani cu jucători de perspectivă de certă valoare dar proveniți de la cluburi puternice din Liga Națională. CSM-ul a fost mereu doar o simplă rampă de lansare pentru juniori talentați care nu-i aparțineau dar care erau plătiți suficient de bine. Cel mai elocvent exemplu este Tudor Botea, un jucător care a ajuns la Dinamo București în această vară după ce a fost transferat de la Minaur Baia Mare. În urmă cu câțiva ani, el neavând loc să joace în echipa mare a băimărenilor, a fost transferat la Oradea unde și-a demosntrat calitățile. Dar ce folos dacă mai mereu, deși Oradea își câștiga în general seria din care făcea parte, nu putea să se bată pentru promovare pentru că nu exista un buget de Ligă Națională. În concluzie, din motive nelegate de sport, echipa de handbal masculin încetează, din câte se pare, să mai fie „nici cal, nici măgar”.

Astfel, cu același staff tehnic, lotul roș-albaștrilor nu va fi foarte greu de conturat în condițiile în care jucătorilor din sezonul trecut le-au expirat contractele în data de 31 mai. Reunirea echipei de handbal masculin este programată pentru începutul lunii august. Totuși, în final, trebuie să menționăm faptul că toate secțiile din cadrul clubului CSM Oradea vor avea bugetele diminuate pentru sezonul competițional următor.