Vicecampioana României la polo pe apă a mai obţinut două victorii în cadrul Superligii Naţionale, în cadrul etapei a 6-a. Astfel, la capătul a două partide în care a cedat un singur sfert (din 8), CSM Oradea se menţine invincibilă cu o rundă înaintea ultimei etape din turul de campionat.

Victorie indiscutabilă în prima partidă

Ambele jocuri disputate la Oradea, în Bazinul Crişul, au fost la discreţia elevilor pregătiţi de către Dorin Costrăş. După ce în runda precedentă au întâmpinat ceva probleme, în ultimul meci cu Dinamo, de această dată, poloiştii bihoreni s-au impus clar în duelul cu Sportul Studenţesc. Deşi bucureştenii au fost cei care au deschis scorul în prima partidă, gazdele au răspuns cu o serie de 6 goluri marcate consecutiv. Oaspeţii au revenit uşor, reuşind să se apropie la trei goluri (9-6) înaintea secvenţei decisive, dar roş-albaştrii au gestionat perfect ultimele 8 minute astfel că Oradea s-a impus în final la 7 goluri diferenţă, pe sferturi 5-1, 1-1, 3-4 şi 5-1. Marcatorii echipei orădene au fost: Mateja Asanovic 3 goluri, Nichita Ilisie, Murat Shakenov, Kirill Rustamov, Horațiu Ilisie și Ferenc Czenk - câte 2 goluri şi Viktor Kovats - 1 gol. De partea cealaltă, ex-orădeanul Alex Popovici a fost cel mai eficace, cu patru goluri.

 

Aproximativ acelaşi tipar în meciul al doilea

Jocul al doilea s-a desfăşurat după aproximativ acelaşi tipar, parcă uşor mai echilibrat în prima sa parte, rezultatul la pauză fiind 6-4 pentru amfitrioni. În continuare, cu un parţial de 5-0, CSM Oradea a decis practic meciul nelăsând nicio şansă de a reveni echipei bucureştene. Aşadar, scorul final al partidei a fost 14-8 (3-2, 3-2, 4-1 şi 4-3), Oradea făcând o nouă demonstraţie de forţă în campionatul intern. Cel mai bun marcator al CSM-ului în acest meci a fost Murat Shakenov, autorul a 4 goluri. El a fost urmat de: Istvan Szabo - 3 goluri, Nichita Ilisie şi Kirill Rustamov - 2 goluri, Mateja Asanovic, Cristian Dobre şi Ferenc Czenk - câte 1 gol fiecare.

Urmează momentul adevărului

După 12 victorii consecutive din tot atâtea posibile obţinute în acest campionat, CSM Oradea se va afla joi şi vineri, în Capitală, în faţa marii provocări, derby-ul cu Steaua Bucureşti, eterna rivală. Aşadar, momentul adevărului va avea loc pe parcursul acestei săptămâni, urmând să aflăm dacă bihorenii au forţa să întrerupă hegemonia campioanei.