Handbaliştii pregătiţi de către George Tăutu îşi păstrează poziţia de lider în campionatul Seriei D a Diviziei A după ce au învins fără drept de apel una dintre pretendentele la şefia clasamentului. Astfel, la capătul unei partide care a contat pentru etapa a 17-a, CSM Oradea s-a impus 40-33 (20-13) în faţa echipei Unirea Sânnicolau Mare.

În cel mai important meci al etapei, bihorenii au demonstrat că sunt cea mai valoroasă echipă nelăsând niciun moment impresia că ar putea avea vreo problemă în faţa pretendentei la şefia clasamentului. Cu experimentatul Devid Munea în bună dispoziţie de joc, cu o „faza a doua” excelent pusă la punct, gazdele s-au distanţat pe tabela de marcaj încă din startul partidei, 7-1 în minutul 10. Aproximativ acelaşi ecart a fost înregistrat şi la jumătatea primei reprize atunci când CSM-ul conducea cu 10-5 pentru ca la pauză diferenţa dintre cele două formaţii să fie de 7 goluri, 20-13. Gazdele n-au redus turaţia nici în partea a doua, roş-abaştrii mărindu-şi avantajul la 9 goluri (24-15) în minutul 35. Având jocul sub control, George Tăutu şi-a permis să dea mai multe minute de joc handbaliştilor utilizaţi mai puţin astfel că vizitatorii s-au apropiat cel mai mult la 4 lungimi, 29-25 în minutul 48. În cele din urmă, apăsând din nou pedala de acceleraţie, amfitrionii s-au distanţat din nou la 7 goluri diferenţă (40-33), rezultat cu care de altfel s-a şi încheiat partida.

 

„Înfrângerea de la Timişoara ne-a mobilizat”

A fost o bine-meritată revanşă atât în faţa timişenilor care în precedentul duel au învins 34-30 cât şi după surprinzătorul eşec (32-31) suferit în etapa precedentă în faţa lui CNOPJ Timişoara, o echipă foarte tânără. „Am fost foarte siguri pe noi, încă de la început, ştiam că vom câştiga, am simţit asta foarte bine. Am venit după înfrângerea de la Timişoara, care ne-a durut foarte tare, iar acum ne-am mobilizat la fel de tare. Probabil că această experienţă de la Timişoara ne-a adus cu picioarele pe pământ. Încă se joacă campionatul, dar sunt foarte fericit că am reuşit să facem în acest joc ceea ce am pregătit la antrenamente, ceea ce am muncit şi nu ne rămâne decât să continuăm în aceeaşi manieră", a declarat George Tăutu, antrenorul CSM Oradea.

 

În etapa următoare, CSM Oradea va evolua duminică, în deplasare, cu CSU Poli Timişoara, penultima clasată.

Celelalte rezultate ale etapei a 17-a: Universitatea Craiova – CSU Poli Timişoara 36-30 (15-16) şi CSU Târgu Jiu – CNOPJ Timişoara 27-32 (14-15). Beldiman Arad a stat.

În clasament, CSM Oradea este lider cu 37 de puncte adunate din 12 victorii, un rezultat de egalitate şi 2 înfrângeri. Pe locul al doilea este Universitatea Craiova cu 34 de puncte iar pe ultima treaptă a podiumului, Unirea Sânnicolau Mare, cu 33 de puncte.  

CSM Oradea: Costin, Duma – Mihăilescu 8 goluri, Oarga 7, Munea 7, Szabó 6, Pomian 3, Potera 3, Costea 2, Mateaș 1, Szász 1, Chiorean 1, R. Radu 1, Teodorescu, Ivancov şi Szilágyi. Antrenor: George Tăutu.

Unirea Sânnicolau Mare: Kurucz, Hegeduș – Mutu 11, Drăgănescu 6, Sonohat 4, Roosz Suba 4, Puia-Krucsai 2, Izvințeanu 2, Bortscher 1, Ungureanu 1, Parasca 1, Cristea 1, Morar, Gabor, Hiticaș. Antrenor: Jozsef Roosz-Suba.