Handbaliștii orădeni au suferit primul eșec stagional în compania unei echipe care, prin acest succes, a acumulat același număr de puncte în ierarhia Seriei A a Diviziei A. Echipa pregătită de către Cosmin Liberț a cedat 32-29 după ce la pauză era condusă la doar un gol diferență, scor 15-14.

Meciul din cadrul etapei a 6-a din Seria A a ligii secunde i-a adus cu picioarele pe pământ pe orădeni care erau invincibili în acest sezon competițional cu toate că au jucat și în Cupa României cu U Cluj, o fostă prim-divizionară care și-a păstrat lotul de jucători în mare măsură.

Partida de la Reșița a debutat favorabil echipei gazdă care, până în minutul 17, s-a distanțat la 5 goluri diferență, scor 8-3. Acest ecart, totuși greu de digerat pentru o echipă care a arătat o excelentă formă sportivă până la acest moment, s-a menținut în continuare până în minutul 19, CSM-ul din localitate conducând apoi, pe rând, cu 9-4, 10-5 și 11-6. Finalul primei reprize a consemnat revenirea în meci a echipei oaspete care, până la pauză, s-a apropiat la doar un gol diferență, scor 15-14. Mai mult, după reluarea părții secunde, CSM Oradea nu doar că a reușit să egaleze imediat la 15 ci a și trecut pentru prima dată la conducere, scor 16-17 în minutul 34 și apoi 17-18 în minutul 35. Acestea au fost singurele momente din acest meci în care elevii lui Cosmin Liberț și Dan Pițigoi au avut avantaj în fața reșițenilor. Gazdele au întors ulterior rezultatul și nu au mai cedat deloc inițiativa până la final chiar dacă bihorenii au ținut mereu aproape. Așadar CSM Oradea cedează în premieră în acest sezon fiind astfel egalată la puncte tocmai de echipa în fața căreia s-a văzut învinsă.

Celelalte rezultate ale etapei a 6-a: U Cluj- CSU Poli Timișoara 45-21 (22-10) și CSU Târgu Jiu – U Craiova 28-25 (13-13). Unirea Sânnicolau Mare a stat.

Pe primele trei locuri și totodată echipele importante ale acestui campionat sunt: 1. U Cluj – 15 puncte (5 jocuri), 2. CSM Oradea - 12 p (+63 golaveraj, 5 j) și 3. CSM Reșița – 12 p (+39 golaveraj, 5j).

În etapa următoare, ultima a turului de campionat, CSM Oradea va disputa, pe propriul teren, derby-ul cu U Cluj-Napoca, liderul neînvins al acestei serii. Partida se va juca duminică, 27 octombrie, de la ora 18:00, la Arena Antonio Alexe.

Au marcat pentru CSM Oradea la Reșița: Marius Negru 8, Adrian Szasz 7, Adrian Urdă 5, Albert Vizitiu 3, Ianus Dumitrescu 3, Benjamin Szabo 2 și Florin Breban 1.