Playoff-ul de promovare în Liga Naţională de handbal masculin programează astăzi, de la ora 17.00, la Reşiţa, partida dintre echipa locală a Clubului Sportiv Municipal şi CSM Oradea. Meciul contează pentru etapa a 4-a din cadrul acestei competiţii.

După un start perfect de competiţie în care formaţia orădeană pregătită de către Cosmin Liberţ şi Dan Piţigoi a obţinut două succese în primele două etape disputate, 24-23, acasă, cu CS Medgigia, şi 33-30, în deplasare, cu Teutonii Ghimbav, a urmat corecţia severă suferită pe propriul teren, scor 42-29, cu CSM Odorheiu Secuiesc. Echipa din Harghita a demonstrat evident că este pregătită să revină imediat pe prima scenă a handbalului românesc după retrogradrea produsă la finele sezonului competiţional trecut. Readuşi cu picioarele pe pământ, orădenii vor avea un bun prilej să se reabiliteze în faţa unei formaţii care nu s-a adapatat până la acest moment la rigorile din faza a doua a competiţiei, aici unde se înfruntă cele mai bune formaţii din Divizia A. Echipa din Reşiţa a debutat în playoff cu un eşec, scor 32-31, suferit în propriul fief în faţa formaţiei Teutonii Ghimbav pe care bihorenii au reuşit să o învingă ulteriror chiar pe propriul ei teren. În runda a doua reşiţenii au cedat clar cu CSM Odorheiu Secuiesc, scor 37-30, într-un meci susţinut în deplasare în care oricum nu îşi făceau foarte mari speranţe la victorie având în vedere obiectivele formaţiei harghitene. În runda a treia, CSM Reşiţa a avut etapă liberă astfel că această formaţie este singura din playoff (7 echipe) care nu a câştigat niciun meci până la acest moment.

 

Egalitate la meciurile directe din acest sezon

Cu 6 puncte acumulate după trei etape disputate, CSM Oradea ocupă locul al 3-lea în playoff-ul de promovare după CSM Odorhei (6 puncte din 2 meciuri) şi CSM Făgăraş (6 puncte din 3 meciuri, dar cu un golaveraj mai bun decât CSM Oradea). Cele două formaţii se vor afla la cea de-a treia confruntare directă în acest sezon competiţional după cele două disputate în cadrul Seriei A a Diviziei A. Atunci fiecare echipă şi-a fructificat avantajul propriului teren. Dacă CSM Oradea s-a impus, cu emoţii, scor 31-30, la Arena Antonio Alexe, CSM Reşiţa a câştigat 35-30 duelul de pe Valea Domanului. Privind aceste două rezultate directe am putea spune că reşiţenii sunt favoriţi la victorie dar prestaţiile din acest debut de playoff ne indică un uşor plus pentru CSM Oradea din punct de vedere al formei sportive. Aşadar bihorenii vor avea parte de un joc dificil în deplasare cu CSM Reşiţa, dar la cum au arătat lucrurile în 2024 putem afirma că şansele la victorie nu sunt doar la nivel teoretic.

 

Programul complet al etapei a 4-a:

Vineri (23.02)

- CSM Reșița (0-2) vs CSM Oradea (2-1) - ora 17:00

 

Sâmbătă (24.02)

- Teutonii Ghimbav (1-2) vs CSM Alexandria (1-1)

- CSM Odorheiu Secuiesc (2-0) vs CSM Făgăraș (2-1) - ora 18:00

 

CS Medgidia (1-2) va sta.