Tânăra echipă bihoreană s-a comportat modest în fața unui adversar mai experimentat, dar totuși nu foarte valoros, în condițiile în care CSM Satu Mare era chiar vecina de clasament (penultima). În aceste condiții, formația pregătită de către Ciprian Dianu a terminat jocul având 5 goluri încasate dintre care nu mai puțin de trei, în prima repriză.

Barajul pentru rămânerea în Liga a III-a se anunță destul de complicat pentru „luceferi” care nici în fața unor formații aparent accesibile nu reușesc să producă absolut nimic. Așa s-a întâmplat și sâmbătă la Satu Mare unde CSM-ul din localitate a dat practic de pămân cu tânăra formație orădeană care din nou a avut în teren nu mai puțin de 8 jucători „sub” vârstă. Din păcate, după cum o arată și scorul, bihorenii nu doar că s-au prezentat dezamăgitor din punct de vedere defensiv, dar și din cele câteva ocazii avute n-au reușit să finalizeze niciuna semn că problemele sunt la fel de mari și în atac. În aceste condiții poziția din clasament nu este deloc surprinzătoare.

Scor de neprezentare până la pauză

Gazdele au deschis scorul în minutul 15, prin Vasile Chitaș, sătmăreanul finalizând cu un șut de la 16 metri o acțiune personală desfășurată pe partea dreaptă (1-0). Deși a avut partea sa de vină la golul primit (minge scăpată), Ciută s-a revanșat în minutele 19 și 24 atunci când și-a salvat echipa la șuturile lui B Nyilvan și V. Chitaș, din interiorul careului. În minutul 27, același Chitaș a făcut 2-0 cu un șut la colțul lung de la aproximativ 14 metri de poartă. CSM Satu Mare a realizat scorul de neprezentare în minutul 35 atunci când Jeremy Bonyaa, francezul luceferilor, a deviat nefericit, cu capul, în poarta proprie o centrare venită de la Zsiga (3-0). Situația s-a schimbat ușor în repriza secundă dar insuficient pentru a se vedea urmări favorabile bihorenilor pe tabela de marcaj. Orădenii, prin Stajik, în minutul 53, și Lăsconi, în minutul 60, l-au evidențiat pe Al. Cadar, portarul amfitrionilor. Și cum în fotbal, și nu numai, ocaziile se răzbună, CSM Satu Mare a mai înscris de două ori prin Gabriel Cadar, în minutul 67, și Rareș Nyilvan, în minutul 89. Golul de onoare l-a avut în bocanc același Lăsconi, în minutul 90, dar din nou acesta nu a fost capabil să marcheze deși scăpase singur cu portarul.

Așadar nu sunt deloc semne încurajatoare înaintea barajului care se va desfășura, tur-retur, luna viitoare, în condițiile în care pierzi cu un asemenea scor în fața penultimei clasate. Tragerea la sorți a jocurilor de baraj va avea loc în 13 mai pe baza criteriului geografic, reprezentantele Ligii a IV-a calificate la baraj urmând să fie anunțate la FRF până în 8 mai.

CSM Satu Mare: Al. Cadar - R. Ritli, L. Tincău, C. Vădan, Cr. Ionescu, B. Nyilvan (46 R. Ziman), I. Svarczkopf, K. Bath (86 D. Baior), V. Chitaș (86 M. Jakab), E. Zsiga (82 A. Simon), G. Cadar (82. R. Nyilvan). Antrenor: Zoltan Ritli și Tiberiu Csik

Luceafărul Oradea: Al. Ciută - Fl. Drăgan, R. Ștef, J. Bonyaa (65 D. Laza), R. Pintilie, D. Gheban, Al. Jurcuț (57 D. Lăsconi), E. Higyed (65 Șt. Meșter), Al. Gondor (65 R. Tirla), F. Stajik, Vinicius Leite (77 Fl. Lungu). Antrenori: Ciprian Dianu și Ioan Pap-Deac

Arbitri: Claudiu Gaitin - Alexandru Gherman, Marius Talpoș (toți din Timișoara)

Observatori FRF: Gabriel Bârjac (Zalău) și Nicolae China (Baia Mare)