FC Bihor găseşte greu drumul spre gol, dar sâmbătă şi-a atins scopul pe terenul celor de la CSM Slatina, cu care au încheiat nedecis (0-0). A fost al şaptelea punct obţinut în deplasare de roş-albaştri din cele 11 adunate în această ediţie a ligii secunde.

Startul de meci, cu angajament total şi cu un ritm bun, lăsa să se întrevadă o partidă spectaculoasă, cu goluri. Însă doar pe finalul reprizelor au fost ceva ocazii de a marca irosite de gazde. FC Bihor s-a limitat mai mult la un joc defensiv, dar cu un pressing care i-a incomodat serios pe slătineni şi cu câteva tentative de contraatac, fără finalitate. Prima ocazie ceva mai periculoasă a apărut în minutul 42, când golgheterul campionatului, Cătălin Doman a şutat de la aproximativ 20 de metri, dar puţin pe lângă poarta orădeană. Pe final de partidă, gazdele au abuzat de mingi aruncate spre careul advers, rezolvate de defensiva orădeană sau de portarul Accinelli, care în minutul 81 a respins de sub transversală mingea respinsă imprecis de fundaşul Andrei Gal. Tot Accinelli a fost atent şi în minutu 87, când s-a întins şi a respins de lângă bară mingea reluată cu capul de Atanas Trică.

Punct de moral pentru FC Bihor, care aşteaptă cu un plus de încredere jocul de vineri, 1 noiembrie, de pe Stadionul Iuliu Bodola, de la ora 14.30, cu Concordia Chiajna.

„Consider că am obţinut un punct important, pe un teren greu, la o echipă puternică. Am suferit, dar am avut o ocazie clară la sfârşit, unica a partidei, din păcate, dar sunt fericit pentru acest punct cu care ne întoarcem acasă. Sunt foarte mulţumit de fundaşi, de portar şi de mijlocaşii noştri. Cred însă că ar trebui să venim cu un plus pe faza de atac. De câteva etape nu dăm gol, astfel că trebuie să lucrăm din acest punct de vedere pe faza de atac”, a comentat antrenorul argenitinian Gustavo Aragolaza.

CSM Slatina: Paul Toroc – Ionuț Mitran, Robert Gherghe, Mario Bărăitaru, Călin Toma – Dorin Toma – Andrei Trașcu, Cătălin Doman (61 Andreas Mihaiu), Constantin Radu (68 George Leață) – Mahadi Kayondo (81 Atanas Trică), Cătălin Golofca (81 Denis Dragu). Antrenor: Daniel Oprescu

FC Bihor: Rodrigo Accinelli – Sebastian Cucu, Deniz Giafer, Andrei Gal, Călin Jurj – Ioan Filip, Ricardo Farcaș (86 Răzvan Gunie) – Adrian Gîdea (60 Albert Stahl), Ober Almanza (46 Ioan Hora), Andrei Moga (60 Adelin Nica) – Andreas Chirițoiu (68 Luca Tincău). Antrenor: Gustavo Aragolaza.

Arbitri: Raul Sebastian Bădărău (Hunedoara) – la centru; Doru Nicolae Petre-Ioan (Bucov – Prahova) și Lucian Tănase (Piteşti) - asistenţi, Andreea Ene (Bucureşti) – rezervă. Observatori FRF: Ion Olteanu (Bucureşti) și Florentin Barbu (Giurgiu).