CSM CSU Oradea a început  cu o victorie o nouă campanie FIBA Europe Cup. La stratul celui de-al 11-lea sezon în cupele europene, roș-albaștrii au învins PGE Spojnia Stargard, scor 77-75 (20-16, 16-28, 22-10, 19-21), în prima etapă din Grupa E.

 

Meciul a fost decis de o aruncare transformată de Kris Richard în penultima secundă a partidei de la Oradea Arena. El a bifat 34 minute de joc, perioadă în care a contribuit cu 16 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție.

„Felicit echipa oaspete. A venit pregătită să lupte și ne-au fost un adversar foarte dificil, extrem de agresiv. A fost un meci extrem de echilibrat, decis în cele din urmă la ultima acțiune. A fost rândul meu de această dată. Mă bucur pentru că am câștigat. Le mulțumesc colegilor și antrenorilor pentru încrederea acordată. Eu doar am încercat să-mi ajuta echipa să câștige. Nu doar la ultimul atac, ci pe tot parcursul meciului. A fost un final fericit pentru noi”, a declarat americanul cu cetăţenie română.

Fericit pentru deznodământ a fost şi antrenorul principal Cristian Achim.

„Îmi felicit jucătorii pentru această victorie, pentru tăria de caracter arătată prin revenirea de la minus 10 puncte și pentru că au reacționat după câteva momente complicate în jocul nostru. Pe de altă parte, eu cred, acest rezultat contează mult în configurația grupei. De asemenea, am jucat în rotație redusă, de opt jucători. Toți cei care au fost pe teren și-au dat sufletul.

E adevărat, am ratat multe aruncări deschise, am comis greșeli și așa mai departe. Oaspeții noștri au urcat pe un val de încredere, au marcat aruncări contestate și dificile, dar luptă și dăruirea noastră și-au pus amprenta în mod decisiv.Am fost cumva timorați, apăsați de faptul că o eventuală înfrângere pe teren propriu în prima etapă ne-ar putea pune în dificultate mare în economia grupei. Până la urmă este însă un joc, baschet. Le-am spus băieților în pauză că trebuie doar să facem ceea ce ne place cel mai mult în această lume. Să jucăm baschet. În sfertul 3 am reușit să întoarcem, după un sfert al 2-lea în care am cedat inițiativa”, a comentat Achim, care a făcut câteva menţiuni speciale. „ Doresc să-l remarc pe Kalif Young. Singurul nostru pivot disponibil la acest meci. A jucat foarte mult, a avut o bună parte din timpul de joc probleme cu greșelile personale, dar a avut un nivel de efort și de intensitate care ne-a propulsat întreaga echipă. Are o energie formidabilă. Ne-a lipsit Petrilevicius. El este bolnav și ne-a lipsit enorm. Tot ce îmi doresc este să fim sănătoși. Nimic mai mult. La ultima fază, noi am decis ca acțiunea să fie jucată pentru Kris. Așa s-a întâmplat și a confirmat încă o dată valoarea și statutul de winner. Kris este într-o formă de excepție”, a adăugat Cristian Achim.

În celălalt joc al grupei, FC Argeş a dispus tot la o posesie, 67-65 de Parnu (Estonia).

 

CSM CSU Oradea: K. Richard 16 (1×3), Tarolis 21 (2×3), Williams 5 (1×3), Pridgett 1, Brown 16 (2×3), Young 13, Török 2, Nicolescu (căpitan) 3. Nu au jucat: Năstruț, Topai, Mureșan, Schmidt. Antrenor: Cristian Achim. Asistenți: Radovan Markovic, Karsai Dávid.

PGE Spojnia Stargard: Kowalczyk 10 (1×3), Muhammad 18 (1×3), Martinez 3 (1×3), Langovic 5 (1×3), Slupinski 6, Kruzynski, Gordon 11, Yam 1, Cooper 21 (5×3), Kikowski. Nu a jucat Hensler. Antrenor: Andrej Urlep. Asistenți: Maciej Michal Raczynski, Konrad Koziorowicz.

Arbitri: Ilias Kounelles (Cipru), Ioannis Agrafiotis (Grecia), Kyriacos Christou (Cipru). Comisar FIBA: Miodrag Licina (Serbia)