Meci atractiv în această seară la Arena „Antonio Alexe” foarte important pentru ambele protagoniste ale duelului din FIBA Europe Cup. CSM U Oradea şi Tsmoki Minsk se confruntă de la ora 19.00, în etapa a 3-a din grupa J.

Grupă foarte echilibrată

Ambele grupări au câte o victorie şi un eşec până acum, ocupând locurile 3, respectiv 4. De altfel, grupa este foarte echilibrată, pentru că şi primele două clasate au acelaşi bilanţ, echipele fiind departajate de coşaveraj. Dacă formaţia orădeană a pierdut pe terenul lui U BT Cluj (76-81) şi a furnizat surpriza acasă cu Ironi Ness Ziona (86-80), favorita grupei, Tsmoki a dispus în propriul fief de U BT Cluj  (78-76) şi a cedat în deplasare cu Ironi Ness Ziona (75-84).

Un succes în această seară ar conferi orădenilor şanse reale de accedere în faza următoare, în care se califică ocupantele primelor două locuri, la fel de adevărat fiind şi că un eşec le-ar reduce considerabil şansele de a merge mai departe.

 

Adversar incomod

Campioana României are zece victorii consecutive în întrecerile interne, în timp ce Tsmoki, o forţă a baschetului din Belarus, care a câștigat ultimele 11 campionate și cupe naționale, vine după câteva eşecuri în Liga VTB, o puternică competiţie regională din spaţiul ex-sovietic, dar majoritatea la diferenţe mici.

Tsmoki Minsk a ocupat locul al 2-lea, după BC Kiev, în grupa din care a provenit în prima fază FIBA Europe Cup. Campioana Belarusului a început parcursul european în preliminariile Basketball Champions League, fiind învinsă în dublă manșă de Karhu Basket, campioana Finlandei.

Echipa din Minsk este antrenată de cinci sezoane de Rostislav Vergun şi are patru străini în lot. Printre aceştia şi sârbul cu cetăţenie bulgară Branko Mirkovic (37 ani), care a activat o jumătate de sezon la CSM CSU Oradea, jucător de poziția 1, redutabil la aruncările de la distanţă. Ceilalți jucători străini sunt americanii Rob Lowery (fundaș, 1.88 metri, 32 ani) și Dominez Burnett (fundaș-extremă, 1.95 metri, 27 ani) şi francezul cu origini ex-iugoslave Alex Gavrilovic (pivot, 2.08 metri, 28 ani). La formaţia din Minsk joacă şi extrema Aliaksandar Pustahvar, care a activat în România, la BC Mureș.

Preţul unui bilet de intrare este 25 lei pentru adulţi şi 2,5 lei pentru copii. Fanii care şi-au achiziţionat bilete la meciul tur din Cupa României, cu SCMU Craiova, vor beneficia de gratuitate la jocul din această seară.

În celălalt joc se vor întâlni tot astăzi Ironi Ness Ziona şi U BT Cluj.

Clasament grupa J

1. Ironi Ness Ziona       2       1       1       164-161     3

2. U BT Cluj         2       1       1       157-154     3

-------------------------------------------------------------------------------------

3. CSM U Oradea         2       1       1       162-161     3

4. Tsmoki Minsk  2       1       1       153-160     3