Stadion: Orășenesc

Spectatori: 85

Marcatori: Gruie 31, Pirtea 89

Cartonaș galben: Crișan

CSO: Ștef - Gheban, Ciobriș, Haica, Gruie, Pele, Pirtea, Norocea (74 Oncică), Mîndru, Galea (70 Dumbrăveanu), Gavriș (76 Toma).

Antrenori: Voicu Popa și Sandu Balaj.

Unirea: Kis (73 Tanko) - Dorogi, Lazăr, Sabău, Crian, Solymosan, Mureșan, Pop, Bagso, Szeleș, Gego (37 Kovacs).

Antrenori: Sandor Fele și Attila Szasz.

Arbitri: Cosmin Cormoș - la centru, Bogdan Bărar și Daniel Leuca, asistenți.Observator AJF: Cristian Nagy.

Catalogat ca fiind un meci liniștit din etapa a 8-a, Liga a IV-a, întâlnirea dintre cele două combatante a confirmat anticipațiile, în relief ieșind doar accidentarea, de fapt autoaccidentarea portarului echipei oaspete Laszlo Mark Kis spre final de meci, când acesta a avut un ghinion groaznic la o fază care nu anunța nimic notabil.

Autoaccidentare groaznică

O partidă liniștită pe toată durata ei până în fatidicul minut 73 s-a disputat la Ștei între două vechi cunoștințe, dar mai ales mari rivale, în care victoria a aparținut șteienilor, mult mai ușor însă decât diferența înregistrată la final pe tabela de marcaj. În minutul mai sus menționat gazdele au beneficiat de o lovitură liberă directă puternic executată de Gruie la care mingea a „șters” gazonul la doar doi metri în fața portarului oaspete, care nu a mai avut „priza” necesară, iar din dorința de a degaja balonul și-a prins pur și simplu piciorul stâng sub greutatea corpului. Foarte aproape de fază centralul Cosmin Cormoș, care a condus excelent meciul, a întrerupt prompt derularea fazei, însă, din păcate, s-a constatat grava autoaccidentare a lui Kis, care câteva minute mai târziu a fost transportat la Oradea de un echipaj SMURD din Ștei sosit în timp record la fața locului, după apelul la 112. Pe această cale, conducerea Unirii Valea lui Mihai, prin preşedintele Fele Attila, aduce mulţumiri CSO Ştei şi cadrelor medicale pentru sprijinul acordat într-un astfel de moment delicat. 

 

Meci liniştit

Și înainte, dar și după episodul mai sus menționat, meciul nu a fost unul alert, dimpotrivă poate fi catalogat ca unul foarte static în care șteienii au controlat în cea mai mare parte ostilitățile din teren, în timp ce oaspeții s-au rezumat la o apărare aglomerată, iar în atac au „îndrăznit” o singură dată printr-un șut de la distanță a lui Szeleș (29), deoarece un jucător cu profil ofensiv, Gego (37), a părăsit mult prea repede suprafața de joc, acuzând o întindere. Gazdele au avut câteva tentative ofensive prin Norocea (8), Galea (22) și Gruie (25), care a trimis mingea în plasă, golul fiind corect anulat pentru un fault în atac. Scorul, 1-0, a fost deschis în urma unui „trasor” din marginea careului mare reușit de Gruie (31) și a rămas neschimbat până la pauză, deoarece șutul lui Galea (33) a fost reținut de Kis. În partea a doua evoluția din teren a celor două echipe a fost la fel de „reținută”, iar în aceste condiții ocaziile de gol au fost aproape inexistente. Gruie a șutat, din nou, formidabil din lovitură liberă, iar mingea respinsă în față de portarul oaspete a fost prompt speculată de R. Pirtea (89), care a pecetluit scorul final, 2-0, unul mai aproape de evoluția exprimată în joc de cele două echipe, în care șteienii au fost permanent la cârma jocului.