Învinsă chiar pe propriul teren în primele două meciuri ale seriei semifinale cu CSO Voluntari, CSM CSU Oradea susține în această seară un joc decisiv pentru menținerea șanselor de calificare în finală. Partida de la Voluntari începe la ora 18.00 și va fi transmisă de Digi Sport și Prima Sport.

Va fi al cincilea duel direct în această stagiune dintre cele două echipe, trei fiind câștigate de ilfoveni și unul de orădeni, chiar în deplasare, la o diferență de 16 puncte, care le-a permis să încheie sezonul regulat pe locul 2, înaintea adversarului din semifinale. La Oradea, însă, CSO Voluntari s-a revanșat, învingând cu un scor identic (74-66) în ambele partide. În pericol de a rata finala, CSM U Oradea are o misiune dificilă, dar nu imposibilă pe terenul deținătoarei Cupei României, chiar dacă în ultimele partide nivelul de concentrare a fost mult sub așteptări. „Avem două variante. Fie mergem acolo cu capul plecat și resemnați, fie ne ducem să luptăm și să dăm maximul din ceea ce putem. Eu sper că vom avea parte de a doua variantă. Toți jucătorii noștri și-au dorit, iar la nivel de efort s-a făcut totul din partea fiecăruia. Asta îmi este clar. Problema este că nu am putut să ne atingem valoarea baschetbalistică normală. Firește, șansele noastre de calificare au fost reduse drastic. S-au diminuat semnificativ. Însă, contează foarte tare cu ce gând mergem acolo și cu ce abordare ne vom prezenta. Îmi doresc să luptăm până la ultima picătură de energie și sper că ne vom exprima baschetbalistic la nivelul necesar pentru o semifinală de campionat”, este de părere Cristian Achim, antrenorul principal al CSM U Oradea.

În cealaltă semifinală, campioana U BT Cluj conduce cu 2-0 scor general (98-73 și 113-68) pe FC Argeș, al treilea joc fiind programat mâine la Pitești.