Echipa de volei CSȘ „Avram Iancu” Ștei, participantă la turneul final de volei în municipiul Zalău, s-a clasat pe un onorant loc cinci în cadrul Diviziei Speranțe Masculin, unde a întâlnit echipe din marile centre voleibalistice ale țării.

 

La puternicul turneu final, găzduit de municipiul Zalău, desfășurat sub egida Federației Române de Fotbal, au participat opt echipe, împărțite în două grupe. Adversarele șteienilor au fost CSM București, CSȘ Zalău și CSȘ Arcada Galați, iar din cealaltă grupă au făcut parte CTF Mihai I București, Academia de Volei Lazăr Marius Zalău, LPS Suceava și CSȘ Caransebeș.

 

În grupă, o singură victorie

Șteienii au debutat cu o victorie în primul meci din grupă, 3-0 în compania celor din Galați, dar au trebuit să se recunoască învinși în celelalte două jocuri, 0-3, atât în compania bucureștenilor, cât și în cea a zălăuanilor. Grupa a fost câștigată de bucureșteni, urmați în clasament de zălăuani, aceeași configurație având primele două locuri și în cealaltă grupă. Astfel, bihorenii au continuat turneul în grupa valorică a locurilor 5-8, unde în primul meci au învins echipa CSȘ Caransebeș, 3-0, și, cu același scor, LPS Suceava ocupând locul cinci. Celelalte locuri au fost ocupate, în ordine, de LPS Suceava, CSȘ  Caransebeș și CSȘ Arcada Galați.

Meciuri inedite în lupta pentru medalii

În urma meciurilor din cele două grupe, în faza semifinalelor s-au disputat două meciuri inedite, deoarece s-au calificat două echipe din București și două din orașul gazdă a turneului, Zalău. Astfel, ocupanta primului loc a unei grupe, CTF Mihai I București, a jucat în compania zălăuanilor de la CSȘ pe care i-a învins cu 3-0, în timp ce CSM București a câștigat cu 3-1 meciul împotriva celor de la Academia de Volei Lazăr Marius Zalău. Medalia de bronz a fost câștigată de echipa organizatoare a turneului, Academia de Volei Lazăr Marius, care a învins cu 3-0 cealaltă grupare locală. Lupta pentru aur a fost o „afacere între mitici” în care echipa susținută de către Primăria Capitalei, CSM București, a învins „rapidiștii”, CTF Mihai I București, cu scorul de 3-0 (25-21, 25-20, 25-23), după un meci de mare luptă în care cel mai bun jucător de pe teren, Robert Zamoșteanu, a făcut adevărate minuni, fiind, de departe, cel mai complet jucător al turneului. Festivitatea de premiere a fost oficiată de prof. dr. Dana Maria Ciocan, inspector școlar, unde, pe lângă medalii, cupe și tricourile de campioni, au fost atribuite și trei premii individuale. Astfel, cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Patrick Verdeș, de la Academia de Volei Lazăr Marius Zalău; cel mai bun jucător la preluare, Cătălin Ștefan, de la rapidiști, iar Robert Zamoșteanu, CSM București, a fost desemnat cel mai bun atacant, practic, „tunarul” turneului.

Galeria șteienilor, din nou la înălțime

Echipa șteiană – antrenată de prof. Sebastian Indrei, având în componență jucătorii Iulius Indrei, David Palfy Stan, Albert Agud, David Molnar, Denis Bichilie, Alexandru Avram, Rareș Avram, George Șerban, Andrei Farcaș, Luca Bala – a fost însoțită la acest turneu de o galerie, foarte activă pe durata meciurilor, compusă din părinți, „asul” volanului, Eugen Ungurean, dar și câțiva șteieni mari iubitori de volei, cum ar fi Alin Țigan, Traian Bulza. Un fapt remarcabil a fost cel al echipei de volei fete - condusă de prof. Emanuel Coroiu, care și-a câștigat dreptul de participare la faza finală pe țară, în urma turneului de la Șimleu Silvaniei - care a făcut și ea o deplasare până la Zalău, făcând parte din galeria șteiană. Indiscutabil, omul de care se leagă multe performanțe ale sportului juvenil în ultima perioadă, primarul orașului Ștei, ing. Iulian Balaj, nu putea lipsi de la un asemenea eveniment, el felicitând echipa șteiană pentru meritul de a participa la acest puternic turneu, asigurându-i în continuare de tot sprijinul, sprijin pe care, de altfel, îl acordă tuturor disciplinelor sportive din orașul de la poalele Munților Apuseni.