Mult mai puțini ca altă dată, pentru a respecta restricțiile sanitare, suporterii tinerelor voleibaliste șteience au creat, totuși, o atmosferă incendiară, însă, din păcate, favoritele au ratat startul sezonului datorită înfrângerii suferite.

După o lungă așteptare, din cauza situației pandemice la nivel mondial, voleiul și-a (re)intrat în drepturi la Ștei, evident cu respectarea tuturor restricțiilor sanitare, unde, în debutul sezonului 2021-2022, echipa CSȘ „Avram Iancu” Ștei a întâlnit CSȘ Caransebeș într-un meci disputat în cadrul Diviziei Juniori Feminin, Seria E, din care mai fac parte CSȘ Bega Timișoara, CSȘ Lugoj, LPS Bihorul Oradea și CS Pro Volei Arad. Primul set a debutat cu un scor foarte strâns până la 6-8, după care șteiencele au pierdut ritmul, iar bănățencele au mărit diferența, 7-11. Cu un serviciu fantastic, Ana Găvruța a relansat situația de pe tabelă, șteiencele preluând conducerea, 13-11. Din păcate, degringolada a apărut în garnitura gazdelor, iar setul a fost câștigat ușor, 16-25, de vizitatoare. Al doilea set a fost unul în care s-a mers „minge la minge” până la 18-19, după care oaspetele au fost mai lucide, reușind desprindrea, 21-25. Ultimul set a fost unul nerecomandat cardiacilor, deoarece tabela a avut „fluctuații” interesante, iar finalul, unul de-a dreptul sufocant. Nici una dintre combatante nu a reușit desprinderea pe parcurs, însă pe final de set oaspetele au avut mai mult calm, distanțându-se la 20-24. Cu un public formidabil, care practic nu a acceptat înfrângerea, șteiencele au fost împinse „deasupra fileului” și egalitatea s-a restabilit, 24-24. Aici însă șansa a fost de partea bănățencelor, iar după o minge ce s-a „plimbat” pe fileu, căzând în terenul gazdelor, ultima minge nu a „prins” suprafața de joc și astfel setul, 24-26, ca și meciul, au revenit oapsetelor. În ciuda acestei înfrângeri, junioarele șteience au avut o bună prestanță, iar publicul spectator a fost la înălțimea meciului, unul presărat cu multe reușite de ambele părți.

CSȘ „Avram Iancu”: Maria Petriș, Raluca Vuluga, Ana Găvruța, Elena Șerban, Daria Luca, Georgiana Gruie, Mălina Creț, Diana Micula, Andrea Ținte, Rosenfeld Maya Bugle. Roxana Panda, Anastasia Deac. Antrenor: Prof. Răzvan Fărcanea.

CSȘ Caransebeș: S. Rusu, A. Duma, M. Segărceanu, T. Veselin, E. Ocu, N. Arjoc, I. Mănăilă, T. Vulpeș, M. Pascal. N. Lascut. B. Pup, C. Dragomir. Antrenor: Lauda Andrei.

Arbitri: Radu Sindreștean, principal, Baia Mare; Georgiana Grădinaru, secund; Andrea Balogh, scorer, ambele din Oradea. Director de concurs: Cristian Șchiop. Asistența medicală: Dr. Daciana Baic.