Dacă la primul meci din noul an juniorii șteieni au debutat cu o victorie, de această dată, în compania voleibaliștilor clujeni, au trebuit să se recunoască învinși în fața unei echipe obișnuită cu medalii, la nivel național, la această categorie de vârstă.

Una dintre cele mai galonate echipe din cadrul Diviziei Juniori Masculin Elită, CSȘ Viitorul Cluj - într-o grupă din care mai fac parte CSȘ LAPI Dej, CSȘ Toplița, CNNT Craiova și CTF Mihai I București - și-a demonstrat valoarea la Ștei, obținând o victorie categorică în fața unui adversar care a încercat, și pe alocuri a reușit, să stăvilească iureșul oaspeților, unul într-un ritm sufocant. Cu o talie impresionantă și cu „trasee” bine stabilite, clujenii au făcut o adevărată demonstrație de forță, una încheiată cu o victorie care îi menține pe locul doi, care alături de poziția a treia în clasamentul grupei va putea participa la turneul final pe țară. Spre lauda lor, juniorii șteieni au dorit să facă o figură cât mai bună, iar în ultimul set au ținut ritmul cu adversarul, până la un moment dat. Cu servicii în forță, cu preluări sigure, cu un blocaj aproape perfect, dar mai ales cu un atac devastator, longilinii clujeni și-au impus supremația încă din startul partidei, 2-8, 6-16, pentru a câștiga lejer primul set, 10-25. Setul doi a avut aproape același istoric, 3-8, 7-16, pentru un final previzibi, 13-25. Mult mai bine au început șteienii setul trei, 4-2, 8-6, pentru ca să fie egalați la 10, iar scorul „strâns” să fie consemnat până la 15-16, moment în care o decizie greșită (poate fără intenție) a arbitrei din scaun, Roxana Calance, să „taie” din elanul gazdelor, favorizând clujenii, care s-au distanțat, 15-19, 17-21, și au  câștigat setul, 19-25. În altă ordine de idei, șteienii au evoluat la Zalău, în cadrul Diviziei Cadeți Masculin Elită - într-o grupă din care fac parte echipele CSM București A, CSȘ „Avram Iancu” Ștei, LPS CSȘ Suceava, CSM București B, Academia de Volei Lazăr Marius Zalău, CSȘ Botoșani - obținând o victorie categorică, 3-0, și luând astfel o opțiune serioasă pentru ca la finalul meciurilor disputate să se claseze pe unul din primele trei locuri care îi asigură participarea la turneul final pe țară, unde vor lupta pentru o medalie.

CSȘ „Avram Iancu” Ștei: Andrei Ille, Mihai Bulza, Tudor Ursulescu, Rareș Avram, Alex Avram, Antonio Junasz, Alex Țigan, Rareș Bala, David Palffy, Iulis Indrei, Alexandru Todor. Antrenor: prof. Sebastian Indrei.

CSȘ Viitorul Cluj: Luca Suciu, Radu Mureșan, Zalah Marton, Alex Crișan, Bogdan Coșa, Mihnea Iclozan, Bogdan Onețiu, Iannis Alb, N. Szasz, Horia Tilpisan, K. Szilagy, Andrei Bălan, Gabriel Oros. Antrenor: Prof. Călin Cotuțiu.

Arbitri: Roxana Calance, din Deva, Georgiana Grădinaru, din Oradea. Arbitru scorer: Andrea Balogh, din Oradea. Asistența medicală: Dr. Daciana Baic și as. Liana Bologa. Director de concurs: Traian Bulza.