Echipa de băieți a CSȘ „Avram Iancu” Ștei, participantă la turneul final pe țară în cadrul Diviziei Speranțe Masculin, a reușit clasarea pe un onorabil loc patru la nivel național, o performanță demnă de apreciat, dacă ținem cont de aria extrem de restrânsă de selecție pe care o are la dispoziție prof. Sebastian Indrei, antrenorul acestor minunați voleibaliști.

O obișnuită a turneelor finale în ultima perioadă, echipa șteiană a fost foarte aproape de câștigarea unei medalii, însă luciditatea pe final de seturi, dar și câteva decizii controversate a „cavalerilor fluierului” au făcut ca obiectivul propus să nu fie atins, chiar dacă „Nepții Moțului” au dat dovadă de o dăruire formidabilă.

Evoluție bună în grupă

Făcând parte din Grupa I, alături de Colegiul Național Feroviar „Mihai I” București (câștigătoarea turneului), CSȘ Blaj și CSȘ Suceava, echipa șteiană a avut o evoluție foarte bună reușind să câștige un set în fața rapidiștilor bucureșteni (singurul set pierdut de aceștia în toate meciurile disputate în acest sezon), după care s-au impus cu 3-1 în fața celor din Blaj, în timp ce „moldovenii” au fost spulberați cu 3-0.

Semifinală cu... „ciupeală”!

Clasându-se pe locul doi în grupă, șteienii au întâlnit în semifinală o altă echipă din capitală, CSM București câștigătoarea Grupei a II, reușind o partidă extraordinară, catalogată imediat ca cea mai spectaculoasă întâlnire a turneului. Chiar dacă au fost conduși cu 2-0, șteienii au revenit formidabil câștigând setul trei, însă după ce au condus detașat în setul patru, chiar cu 18-11, au scăzut ritmul pe final de set, iar la scorul de 24-24 o decizie hilară a arbitrului secund din Craiova în favoarea bucureștenilor a „îngropat” pur și simplu bihorenii, victoria aparținând nemeritat „miticilor”.

Finala mică, una de „infarct”

În lupta pentru medaliile de bronz, șteienii au jucat împotriva echipei gazdă, Academia de Volei Lazăr Marius Zalău, iar după un început mai timid de meci, pierzând primul set (22-25), au revenit la cârma jocului adjudecându-și următoarele două (25-20; 25-16). Chiar dacă au fost la conducerea setului patru în permanență, fiind egalați la 19, șteienii au fost învinși (22-25), iar în setul decisiv au pierdut (12-15), ratând medalia de bronz. Șteienii au satisfacția de a fi singura echipă care a luat un punct echipei campioane, CTF „Mihai I” București (deoarece rapidiștii au spulberat în finală  CSM București, cu 3-0), dar și să fie protagonista celor mai spectaculoase partide, cea din semifinală, dar mai ales din finala mică, una de „infarct”, nerecomandată cardiacilor.

Galeria șteiană, rivala giuleștenilor

Surprinzător, sau nu, fondul sonor la acest  turneu a fost bine „deranjat” de două galerii oaspete. Dacă galeria giuleșteană este bine cunoscută în țară, datorită arsenalului de care dispune (și la Zalău nu s-a dezmințit), galeria șteiană a fost una peste așteptări, dominând detașat această luptă. Compusă din părinți, rude și câțiva prieteni, galeria șteienilor a primit un sprijin substanțial din partea primarului și viceprimarului orașului Ștei, ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, a consilierului județean Dorin Boca, precum și a directorului CN „Avram Iancu” Ștei, prof. Cristian Andru, unde CSȘ „Avram Iancu” Ștei își desfășoară activitatea.

Volebaliștii șteieni, apreciați de adversari

Chiar dacă nu au reușit să câștige nici o medalie, voleibaliștii șteieni au fost apreciați de către adversarii de la acest turneu, ei catalogând echipa bihoreană drept echipa cu cel mai spectaculos joc. De remarcat este faptul că șteianul David Palffy  Stan a fost distins cu „Diploma pentru titlul de cel mai de perspectivă jucător”. Lotul pe care l-a avut la dispoziție antrenorul șteienilor, prof. Sebastian Indrei, este compus din Denis Cocoș, David Palffy Stan, Iulius Indrei, Rareș Avram,  Alexandru Țigan, Alexandru Avram, David Molnar, Andrei Ille, George Șerban, Andrei Farcaș. Așadar, clasarea în „careul de ași” a voleibaliștilor șteieni face ca urbea de sub Apuseni să fie prezentă din nou pe harta voleului național, păstrând vie tradiția acestei discipline sportive în această minunată zonă.