Înfrângere cu 3-0 (25-15, 25-10, 25-21) pentru studentele de la CSU Oradea în fața liderului, care însă încheie faza I pe poziția secundă calificându-se direct la turneul semifinal. Duelul de la Târgu Mureş a contat pentru etapa a 10-a, ultima din prima fază a campionatului Seriei Vest din Divizia A2 la volei.

Misiune ușoară pentru echipa gazdă CSU Medicina Târgu Mureș, liderul Seriei A2 Vest la volei feminin, antrenată de tehnicianul sârb Zucovic Pedrag care provine din staff-ul campioanei, CSM Volei Alba Blaj, și având în componență jucătoare de la lotul național de tineret care au obținut rezultate notabile pe plan internațional, culminând cu locul 6 obținut la Campionatul Mondial de anul trecut. Din păcate voleibalistele de la CSU Oradea nu au putut ține pasul și au pierdut clar, în deplasare, în ultimul joc din Faza I în care s-au întâlnit ocupantele primelor două locuri. Partida a fost dominată de către gazde care au condus pe toată durata partidei, doar ultimul set fiind unul mai disputat. Jucătoarele gazdă au evoluat perfect, cu un joc în atac eficient la care orădencele nu au reușit să găsească un antidot.

Jocul rezultatelor le-a fost favorabil

Victoria obținută pe teren propriu de către tânăra echipă ACS Volei Cristina Pârv Turda, împotriva formaţiei SCMU Craiova, care se afla la un punct în spatele bihorencelor, a permis orădencelor să rămână pe poziția secundă și să se califice direct la turneul semifinal fără a mai disputa faza a doua a playoff-ului. Astfel, echipele situate pe primele două locuri, CSU Medicina Târgu Mureș și CSU Oradea, se califică direct în Faza a III-a, iar celelalte formaţii vor juca în sistem playoff, două jocuri din trei. Turneul semifinal va avea loc în perioada 13-15 martie, în organizarea unei echipe care va fi stabilită prin licitație la data de 25 februarie și la care vor participa direct echipele de pe primele două locuri alături de câștigătoarele fazei a II-a din playoff.

Alte rezultate înregistrate în ultima rundă: ACS Volei Cristina Pârv Turda - SCMU Craiova 3-1 şi CSM Sighetu Marmației - CSU Politehnica Timișoara 2-3.

CLASAMENT

1. CSU Medicina Târgu Mureș - 29p

2. CSU Oradea - 20p

3. SCMU Craiova - 19p

4. ACS Volei Cristina Pîrv Turda - 14p

5. CSU Politehnica Timișoara - 7p

6. CSM Sighetu Marmației - 1p

CSU Oradea: Pașca Anca (căpitan), Radu Fîcă Ana Maria, Fîcă Iuliana, Breban Alexandra, Maxim Andreea, Haidu Roxana,  Adamcsik Daiana, Blaj Giulia, Telian Diana, Grosu Andreea, Chiș Flavia, Pura Mădălina, Năstruț Denisa, Bikfalvi Alexandra. Antrenori: Szabo-Alexi Mariana și Szabo-Alexi Paul.