După cum era de așteptat, a patra clasată din Seria B a Diviziei A la handbal feminin nu a întâmpinat nicio o problemă în a învinge „lanterna roșie”. Astfel, la capătul unei partide care a contat pentru runda a 17-a, CSU Oradea a învins 35-25 (15-11) pe ACS Odorheiu Secuiesc într-un joc în care gazdele au avut și cinci junioare în teren.

Cu o formație alcătuită exclusiv din junioare, echipa oaspete nu avea cum să emită pretenții în fața unor handbaliste precum Jenica Rudics, Gulnara Bițiș sau Cipriana Petric. Astfel, la capătul unei partide pe care a controlat-o autoritar, CSU Oradea s-a impus la o diferență de doar 10 goluri, asta deoarece și antrenoarea Doina Ardelean a utilizat mai multe junioare începând cu minutul 25. Relaxate fiind în fața unui adversar despre care știau că nu le poate pune probleme, orădencele conduceau cu doar trei goluri (7-4) în minutul 13. „Trezite” de pe margine de către antrenoare, bihorencele au apăsat pedala de accelerație astfel că ecartul s-a mărit la 6 goluri (13-7) în minutul 22. După o scurtă consultare cu „secundul” Cristian Ardelean, cei doi tehnicieni au decis să introducă în teren nu mai puțin de 5 junioare. Având în vedere acest aspect, echipa oaspete a reușit să mai reducă din diferență până la pauză (15-11).

Poftă de joc după pauză

Revenite de la vestiare, orădencele au arătat o altă poftă de joc. Până la jumătatea reprizei secunde, grație în special Ciprianei Petric (autoarea a 9 goluri) CSU s-a distanțat la 12 goluri diferență (27-15). Din acel moment și până la final s-a mers din nou pe mână tineerelor astfel că meciul s-a terminat cu scorul de 35-25. Din rândul acestora trebuie menționate evoluțiile bune avute de Anamaria Hercuț (4 goluri) și Raluca Bîscă (4 goluri), două jucătoare interesante pentru viitor.

Prin acest nou succes, cel de-al 8-lea stagional, CSU Oradea și-a consolidat poziția a 4-a în clasament, loc pe care nu mai are cum să îl piardă pentru moment chiar dacă Dacia Mioveni are un joc mai puțin disputat. Argeșencele au pierdut în acestă rundă fiind învinse 27-25 în deplasare de către Corona 2 Brașov. În etapa următoare, sâmbătă, 24 februarie, CSU va evolua în deplasare cu Olimpic Târgu Mureș, a 8-a clasată.

CSU Oradea: Claudia Cetățeanu, Crina Pintea, Anca Ardelean – Ștefania Roatiș, Denisa Tudose 1gol, Alina Tovt, Cipriana Petric 9, Cristina Abodi 2, Jenica Rudics 5, Cornelia Vrabie 7, Gulnara Bițiș 2, Raluca Bîscă 4, Valeria Motogna 1, Anamaria Hercuț 4. Antrenori: Doina Ardelean și Cristian Ardelean.

ACS Odorheiu Secuiesc: Anna Balint 1 – Beata Gerber, Helen Mikolos, Krisztina Munteanu 3, Andreea Ordog 1, Noemi Balint 5, Bolgarka Balint, Alexandra Bodo, Anett Andras 3, Eva Kerekes 5, Nora Major 7. Antrenor: Zsolt Mester.