Handbalistele pregătite de către Sebastian Tudor au fost destul de aproape să își ia revanșa în fața echipei CNOPJ Baia Mare, cea care în turul campionatului Seriei C din Divizia A le administrase orădencelor o corecție destul de severă. Acum însă rezultatul final în partida contând pentru etapa a 16-a a fost 39-39 după ce la pauză oaspetele conduceau cu 21-20.

Cu mai multe absențe în lot, CSU Oradea a primit vizita tinerelor handbaliste de la CNOPJ Baia Mare într-un joc care se anunța echilibrat, chiar dacă băimărencele câștigaseră clar meciul tur, scor 38-30. Oaspetele au început în forță, cu Alisia Boiciuc în mare formă, marcând gol după gol, însă și gazdele au răspuns rapid, egalând de fiecare dată. Prima repriză s-a încheiat cu avantaj minim pentru echipa oaspete care, în mitanul secund, a trecut la conducerea jocului menținând o diferență de 2-3 goluri. În min 55, CNOPJ s-a distanțat la 4 goluri diferență și se părea că nu mai poate scăpa victoria. Tinerețea oaspetelor și lipsa de experiență a acestora a favorizat o revenire de senzație pe final pentru CSU Oradea care a reușit să egaleze în minutul 59, ba chiar a preluat conducerea la intrarea în ultimul minut de joc. Baia Mare a egalat la rândul ei, iar Oradea a luat timp de odihnă pentru a pregăti atacul în ultimele 24 de secunde ale partidei. Ariane Zegrean a comis însă fault ofensiv, iar meciul s-a încheiat cu o remiză muncită. Au arbitrat Pavel Dan și Radu Pentea din județul Sălaj. În urma acestui rezultat de egalitate, coroborat cu victoria „satelitului” Gloriei Bistrița, orădencele au căzut de pe locul al 4-lea pe locul al 5-lea în Seria C a Diviziei A.

În etapa următoare, CSU Oradea ar fi trebuit să evolueze mâine în sala de sport a Universității din Oradea, în compania echipei CNE Râmnicu Vâlcea, a 8-a clasată (din 10), însă meciul a fost reprogramat pe 14 aprilie.

Alte rezultate din etapa a 16-a: CNE Râmnicu Vâlcea - ACS Liviu Rebreanu Turda 33-33 (14-13), CSU Reșița - Gloria Bistrița II 26-33 (10-18), CSM Deva - CSU Cluj-Napoca 32-21 (16-12) și UVT Timișoara - Arena Târgu Mureș 27-32 (15-14).