Cu toate că porneau cu a doua şansă, handbalistele orădence au făcut un joc excepţional în faţa celei mai bune echipe din serie reuşind să termine la egalitate un meci pe care trebuiau să-l câştige. Astfel CSU şi Crişul au terminat 22-22 (11-11) partida care a contat pentru etapa a 9-a din campionatul Seriei D a Diviziei A.

În ciuda faptului că aveau în faţă cea mai în formă echipă a campionatului, fetele pregătite de Doina Ardelean au început cu curaj jocul disputat în faţa unei audienţe numeroase. Astfel, în minutul 3, se aflau în avantaj (2-1) pe tabela de marcaj. Cu jucătoare experimentate în echipă precum Klimek sau Vezentan, Crişul a întors rezultatul conducând 7-3 în minutul 11. La 7-4 pentru oaspete, Doina Ardelean a cerut timp de odihnă, tactica dând imediat rezultate astfel că, până în minutul 22, CSU a reuşit un parţial de 5-2 egalând la 9. Pauza a găsit cele două echipe la egalitate 11-11, repriza secundă anunţându-se extrem de disputată.

„Meritam să câştigăm acest joc”

În prima treime a părţii secunde, bihorencele s-au desprins la două goluri (14-12) dar arădencele au răsturnat rezultatul până în minutul 46 (14-16). Tabela de marcaj a continuat să indice o diferenţă de 2 goluri (15-17, 16-18 şi 17-19) în favoarea vizitatoarelor în următoarele 6 minute. A urmat asaltul final care a funcţionat perfect, gazdele reuşind să înscrie de 4 ori consecutiv fără a primi vreun gol (21-19 în minutul 58) graţie Crinei Pintea care practic a închis poarta. S-a făcut 22-20 şi destulă lume credea că Oradea poate obţine a doua victorie mare din actualul sezon după ce a învins CSM Târgu Mureş, cealaltă favorită la câştigarea seriei. Din păcate, cu două jucătoare eliminate, CSU nu a reuşit să reziste fiind egalată chiar în ultima secundă. Final trist dacă privim prin prisma acestei situaţii, dar rezultat bun dacă analizăm valoarea adversarului pe care fetele Doinei Ardelean l-au avut în faţă. Alături de Crina Pintea, o evoluţie apreciată, mai cu seamă în prima parte, a avut şi Andreea David, golghetera orădencelor cu 8 goluri marcate. „Am demonstrat că victoria cu Târgu Mureş nu a fost întâmplătoare, azi (miercuri – n.r.) am întâlnit o echipă şi mai bună,  şi dacă în minutul 59 conduceam cu 2 goluri, pot spune că meritam să câştigăm acest joc. Am jucat şi pentru Rafi Duţu care a urmărit jocul din tribună, ea fiind una dintre marcatoarele noastre de servici meci de meci. Tribunele au fost pline, lumea fericită pentru că a fost un meci frumos, iar nivelul de joc mult peste cel mediu din Divizia A", a declarat Doina Ardelean, antrenoarea CSU Oradea

În etapa următoare, CSU Oradea va evolua în deplasare cu Marta Baia Mare, ultima clasată, într-un joc care se va disputa mâine, cu începere de la ora 11.00, în Sala „Vasile Alecsandri” din localitate.

CSU Oradea: Pintea, Fulgescu, Ardelean – David 8 goluri, Damian 5, Codreanu 3, Hercuț 3, Abodi 2, Surducan 1, Tudose, Preducă, Zegrean, Gaga, Toma. Antrenori: Doina şi Cristian Ardelean.

Crișul Chişineu-Criş: Năstasă, Nemoianu – Boldor 11, Klimek 4, Vezentan 3, Cherecheși 1, Vrabie 1, Haidu 1, Popeanu 1, Damian, Petrușe, Puț. Antrenor: Sebastian Tudor.