Ocupanta locului al treilea în Seria D a Diviziei A la handbal feminin, formația pregătită de către Doina Ardelean, primește mâine, de la ora 11.00, în sala de sport a Universității, vizita lui CSU Reșița într-o partidă contând pentru etapa a 13-a.

Dacă în anii precedenți Reșița era o nucă extrem de tare pentru handbalistele orădence, din acest sezon rolurile s-au schimbat, ambele partide precedente din campionat fiind adjudecate de elevele Doinei Ardelean (26-24 acasă și 20-19 în deplasare). Cu toate acestea, se întâlnesc două echipe studențești, iar în aceste dueluri, privind prin prisma vârstei, orice rezultat este posibil. Acest aspect este însă în favoarea celor care vor alege să asiste mâine de la fața locului și care vor avea parte de o înfruntare fără menajamente cum au fost de altfel toate întâlnirile dintre cele două formații. Mai multe componente din lotul orădencelor au fost afectate de viroze, astfel încât nu s-au putut antrena. Sperăm însă ca la ora jocului acestea să fie apte pentru a evolua.

2020 început în „genunchi” de către reșițence

Reșița este o echipă periculoasă pentru că în ultimele jocuri a dat senzația că a lăsat garda jos, însă având în componență jucătoare valoroase poate oricând să emită pretenții în astfel de dispute. Oaspetele de mâine au început extrem de slab acest nou an calendaristic. CSU Reșița a fost învinsă categoric 27-18 în deplasare de către Marta Baia Mare, ultima clasată, fără niciun meci câștigat în precedentele 10 etape, și la peste 20 de goluri diferență (36-15) jocul susținut pe teren propriu în runda precedentă cu CSM Târgu Mureș, a doua clasată. Nici Oradea nu a simțit gustul succesului în 2020 pierzând deplasările de la Târgu Mureș și Timișoara. În clasament, bihorencele se mențin pe locul al treilea cu 19 puncte adunate din 6 victorii, un rezultat de egalitate și 5 înfrângeri, în timp ce Reșița a căzut pe locul al 5-lea, penultimul, dubă debutul nefast din acest an calendaristic. Liderul campionatului, la 4 lungimi distanță față de CSM Târgu Mureș este Crișul Chișineu-Criș, formație pregătită de orădeanul Sebastian Tudor.

Celelalte partide ale rundei sunt: Marta Baia Mare – Universitatea de Vest Timișoara și CSM Târgu Mureș – Crișul Chișineu-Criș, derby-ul seriei.