Superliga Națională de polo debutează pe parcursul zilei de sâmbătă, iar printre cele 7 protagoniste ale competiției se va afla și tânăra echipă CSU Oradea. Mizând pe jucători tineri și foarte tineri, echipa coordonată de către Cosmin Goina va încerca să își depășească performanța din sezonul trecut atunci când a terminat campionatul pe locul al 5-lea.

„Ne propunem să păstrăm acasă juniorii crescuți la clubul Crișul și să creștem valoarea acestor jucători, pentru a putea să facă pasul spre marea performanță. Cel mai bun exemplu în acest sens sunt cei trei jucători transferați în vară de la echipa noastră la CSM Oradea: Tommaso Insinna, Daniel Turculeț și Adrian Pășcăluță. Dorim să continuăm colaborarea fructuoasă cu CS Crișul și CSM Oradea, în folosul poloului orădean. Sunt foarte mulțumit de ceea ce se întâmplă la echipă”, a declarat Sorin Buhaș, directorul CSU Oradea.

 

„Este o nouă strategie”

CSU Oradea abordează noul sezon cu o strategie diferită. Dacă în trecut scheletul echipei era alcătuit din jucători experimentați, de această dată se va miza exclusiv pe juniori, cei mai mulți fiind născuți în 2006 și mai mici. „Este o nouă strategie, ne vom axa doar pe juniori și vom fi preocupați de creșterea potențialului lor valoric. Dorim să promovăm în fiecare sezon doi-trei jucători la echipa de seniori a CSM Oradea”, a declarat Cosmin Goina, managerul echipei care, în noul sezon, își dorește ca Antonio Alexandrescu să fie promovat în postul de antrenorul principal al acestei formații. Implicarea lui Adrian Alexandrescu se va resimți în continuare, acesta oferind consiliere sportivă și asitență în relațiile internaționale. „Obiectivul minimal este clasarea pe locul 5, dar vom încerca să punem probleme și echipelor de pe primele patru locuri. Va fi foarte greu să emitem pretenții și să urcăm mai sus, pentru că și Rapid București s-a întărit, dar ne dorim să progresăm cât mai mult”, a afirmat la rândul său antrenorul Antonio Alexandrescu.

 

Adverasrele echipelor orădene din prima etapă

CSU Oradea va debutaîn noua ediție de campionat sâmbătă, în deplasare, împotriva echipei Steaua București, campioana României. În schimb CSM Oradea va juca în propriul bazin în compania echipei CS Poli Cluj. În cel de-al treilea joc al etapei, Dinamo București, vicecampioana țării, va primi vizita echipei Rapid București. Sportul Studențesc va sta.