Cu un debut de sezon dificil având în vedere modificările impuse de federaţie, baschetbalistele pregătite de Veres Attila au suferit cea de-a treia înfrângere stagională în dauna echipei CSM Alexandria. La capătul unei partide desfăşurate în sala de sport a Universităţii, CSU Rookies Oradea a pierdut prima manşă din Cupa României cu CSM Alexandria, scor 52-67 (12-22, 2-20, 12-13, 26-12).

Cu toate cele trei baschetbaliste străine în echipă anunţate pentru acest sezon de către conducerea clubului, Oradea a început modest jocul fiind condusă cu 28 de puncte până la pauza mare. Situaţia s-a echilibrat în partea a doua atunci când bihorencele au revenit de la -29 până la -9 puncte în secvenţa decisivă a meciului. Aşadar cu un deficit de 15 puncte de recuperat, este puţin probabil ca Oradea să obţină calificarea la finele partidei retur care se va disputa săptânâna viitoare, în Alexandria.

În ultimul sfert, cât în primele trei

CSU Rookies Oradea a început meciul cu Alexandra Mangra, Ruxandra Chiș, Ivana Vukovic, Teodora Saric și Allison Zalin. Echipa din Teleorman s-a distanţat, încă din start, la 7 puncte diferenţă, primele puncte ale gazdelor fiind marcate, după aproape trei minute de joc, de către Alexandra Mangra. Până la pauză, oaspetele s-au distanţat la 10 puncte. Sfertul secund a fost început la fel de slab de către fetele pregătite de Veres Attila, teleormănencele reuşind să încrie 13 puncte consecutiv. După aproape trei minute şi jumătate de joc Saric a înscris primele două puncte pentru orădence care de altfel aveau să fie şi singurele din această parte a meciului. În sfertul al treilea, duelul a fost echilibrat dar cu toate acestea vizitatoarele au mai adăugat un punct la ecartul dintre cele două echipe, acesta ajungând la 29 (26-55). Studentele orădence au intrat excelent în secevnţa decisivă reuşind un parţial de 17-0 până în minutul 34 (scor 43-55). Până cu trei minute înainte de finalul partidei, CSU Rookies Oradea s-a apropiat la doar 9 puncte (de la 29), scor 50-59. Din păcate finalul le-a aparţinut oaspetelor care au reuşit un parţial de 8-2, meciul terminându-se astfel cu scorul de 52-67. Evoluţia amfitrioanelor a fost excelentă în sfertul al patrulea, perioadă a meciului în care au înscris cât o făcuseră în restul partidei.

Ruxi Chiş, cea mai bună de la gazde

Coşghetera meciului, cu 24 de puncte, a fost Viorela Voicu de la CSM Alexandria, de la orădence remarcându-se Ruxandra Chiş, autoarea a 15 puncte. Pentru CSU Rookies Oradea au mai înscris: Saric 12 puncte, Mangra 11 puncte (6 recuperări, 7 assist-uri), Kokovay 8 puncte și Zalin 6 puncte (7 recuperări). Gazdele au încheiat cu 17/51 (33%) la aruncările din acţiune, având 13 reușite de două puncte, 4 de la distanță și 14 libere transformate.

Cu Baschet Arad, sâmbătă de la ora 18.00

Returul se va desfăşura miercurea viitoare, la Alexandria. Până atunci, CSU Rookies va evolua din nou pe teren propriu, în campionat, sâmbătă, de la ora 18.00, cu Baschet Arad (fosta ICIM), cea de-a doua forţă din Grupa Vest a Ligii Naţionale după CSM Satu Mare, vicecampioana ţării, care a câştigat 73-22 disputa cu CSU Rookies desfăşurată sâmbătă în sala de sport a Universităţii din Oradea.