În ciuda înfrângerii 50-75 (10-10, 6-28, 13-13, 21-24), baschetbalistele orădence au avut o evoluţie peste aşteptări în trei dintre cele patru secvenţe ale partidei dacă ţinem cont că au „dat piept” cu un adversar care n-a cunoscut gustul eşecului în cele 6 partide contând pentru faza a doua a Grupei valorice B din Liga Naţională.

Fetele pregătite de Veres Attila au jucat de la egal la egal în destule momente ale partidei care a contat pentru etapa a 3-a. Ca de obicei, de departe cea mai bună jucătoare a orădencelor a fost Ruxandra Chiş, autoarea a 28 de puncte. Pentru a observa dimensiunea contribuţiei pe care „Ruxi” o are în angrenajul acestei formaţii este suficient să menţionăm că a doua marcatoare a echipei a fost Teodora Saric, cu doar 8 puncte. De la oaspete s-a evidenţiat, conform aşteptărilor, Kaila Mobley, fosta echiperă a orădencelor înscriind 21 de puncte şi realizând 15 recuperări.

Lipsa de experienţă a celorlalte jucătoare (excepţie făcând Saric şi Chiş) conduce la astfel de momente cum s-a întâmplat în sfertul al doilea. După secvenţa inaugurală în care s-au apărat bine chiar dacă nu au reuşit să marcheze prea mult, au urmat 10 minute în care oaspetele şi-au crescut simţitor procentajele reuşitelor atât la aruncările de la distanţă, cât şi la cele de la semidistanţă. Bihorencele nu doar că n-au reuşit să le blocheze, ci nici pe faza de atac nu s-au concentrat suficient pentru a finaliza. Astfel, cu un handicap de 22 de puncte stabilit la pauză, Oradea n-a avut variante să revină în meci.

Următorul joc pentru CSU Rookies se va desfăşura la doar 48 de ore distanţă, mâine, de la ora 13.00, în aceeaşi locaţie, adversar urmând a-i fi Agronomia Bucureşti, a 4-a clasată care are un bilanţ de 4 victorii şi tot atâtea înfrângeri.