Echipa pregătită de Veres Attila a suferit cel de-al 5-lea eșec stagional, fiind învinsă categoric 53-81 (16-23, 19-14, 11-20, 7-24), pe propriul teren, de către KSE Târgu Secuiesc, într-o partidă din etapa a 9-a din Grupa Vest a Ligii Naționale, disputată în devans.

După ce cu 10 zile în urmă pierduseră în deplasare, cu aceeași echipă, la doar o diferență de 13 puncte (55-42), orădencele au evoluat slab în propria arenă, fiind învinse la 28 de puncte diferență. Singura perioadă bună din meci, după cum o arată și scorul, a fost în sfertul al doilea, atunci când orădencele au reușit să câștige (19-14). În minutul 22, Oradea a reușit să preia pentru prima dată conducerea (41-40) și să se distanțeze la 5 puncte diferență (45-40) un minut mai târziu. Gazdele au rămas în avantaj până în minutul 27, atunci când KSE a revenit la timonă (45-46). Din acel moment și până la final a existat practic o singură echipă pe teren, KSE Târgu Secuiesc. Având-o doar pe Ivana Vujovic în prim plan, aceasta fiind autoarea a 16 puncte, CSU Rookies Oradea n-a putut emite pretenții în fața unei formații care, după acest succes, s-a instalat în fruntea ierarhiei Grupei Vest, peste CSM Satu Mare, dar având un meci mai mult disputat. Ca și în precedenta dispută, principala jucătoare a oaspetelor a fost Kaila Mobley, fosta echipieră a orădencelor, autoarea a 23 de puncte și 15 recuperări cifre care spun că americanca a câtigat practic de una singură această dispută. În urma celui de-al 5-lea eșec, CSU Rookies se menține pe locul al 5-lea (penultimul) cu 5 puncte acumulate după 5 jocuri disputate.

Sirius Târgu Mureș, viitoarea adversară a orădencelor

Următorul joc al orădencelor se va disputa luni, de la ora 13.00, în sala de sport a Universității, adversara acestora urmând a fi Sirius Târgu Mureș, ultima clasată. Va fi un joc de care pe care între două echipe care au contabilizat eșecuri pe linie până în acest moment. Cele două formații s-au întâlnit într-un amical la mijlocul lunii septembrie, câștigat 78-57 de mureșence, dar de atunci datele problemei s-au modificat, mai cu seamă în ceea ce privește lotul echipei pregătite de Veres Attila.

CSU Rookies Oradea: Vujovic 16 puncte (4x3p), Farcaș, I. Veres 4, Goncze 3, Chiș 8 (2x3p), Farago 5, Blejan, Roșu, Judeu, Kokovay, Zalin 9, Saric 8 (2x3p). Antrenor: Veres Attila.