Fetele pregătite de Veres Attila vor disputa nu mai puţin de 4 jocuri în 4 zile începând de astăzi. Primele trei dueluri se vor desfăşura în deplasare, în timp ce ultimul va fi susţinut acasă, în Sala de Sport a Universităţii, luni, de la ora 11.30, în compania echipei CSM Alexandria, penultima clasată.

Pentru a limita cât mai mult costurile cu deplasarea, dar şi pentru că actualul sezon competiţional este unul practic compromis, formaţia orădeană s-a înţeles cu trei dintre adversarele din Liga Naţională să dispute în devans jocurile de campionat. Astfel, primul meci se va desfăşura astăzi, cu începere de la ora 17.00, în deplasare, cu CSM Alexandria, penultima clasată (10 puncte) cu un bilanţ de 4 victorii şi 6 înfrângeri. Oradea ocupă ultimul loc (7) cu 7 înfrângeri din tot atâtea posibile. Următoarea partidă va avea loc mâine, de la ora 18.00, la malul mării, în compania formaţiei Phoenix Constanţa, a 3-a clasată cu 5 victorii şi 4 eşecuri. Cea de-a treia partidă se va desfăşura duminică, de la ora 11.00, în Capitală, în compania echipei Rapid Bucureşti, a 5-a clasată cu 3 succese şi 7 eşecuri. Şi, în fine, finalul turului de forţă va fi încheiat în propria arenă, luni, de la ora 11.30, cu aceeaşi CSM Alexandria, care, alături de Rapid Bucureşti, pare abordabilă la prima vedere, dacă ţinem cont de prestaţia din ultima rundă când bihorencele au fost atât de aproape să învingă Agronomia Bucreşti, formaţie cu bilanţ pozitiv în acest moment (5 victorii şi 4 înfrângeri). Atunci orădencele au terminat timpul regulamentar de joc la egalitate (59-59), dar au pierdut meciul după repriza de prelungiri. CSU Rookies are o singură jucătoare experimentată. Este vorba despre Ruxandra Chiş (27 ani), care, alături de sârboaica Teodora Saric (22 ani), duc greul acestei formaţii, dacă se poate spune aşa. În jurul lor însă poate fi construită o echipă mai competitivă pentru viitorul sezon competiţional.

Aşadar, un adevărat tur de forţă pentru tânăra echipă orădeană care poate încerca prima victorie stagională în faţa unor echipe precum CSM Alexandria sau Rapid Bucureşti, care îi sunt vecine de clasament.