Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au învins din nou, în deplasare, 62-64 (16-18, 16-16, 19-12, 11-18), pe CSU Sibiu, astfel că se află la doar un pas de cucerirea celui de-al treilea titlu de campioni ai României.

Oradea a reuşit la Sibiu ceea ce nicio altă echipă nu izbutise în playoff-ul Ligii Naţionale, să învingă pe CSU din localitate, şi asta în două rânduri! Astfel CSM CSU are 2-0 în finala campionatului aflându-se astfel la un pas de cucerirea celui de-al treilea titlu naţional. Presiunea dată de miza jocului a făcut ca partida să fie una lipsită de spectaculozitate, cu numeroase ratări, dovadă în acest sens fiind şi punctele puţine marcate. Meciul a fost extrem de echilibrat, fiind consemnate 7 situaţii de egalitate şi nu mai puţin de 13 schimbări la conducere. Cel mai mare avantaj consemnat a fost de 7 puncte, ceea ce, încă o dată, vorbeşte despre echilibrul existent pe parchetul Sălii Transilvania. În ciuda faptului că atletica echipă a Sibiului a dominat din nou lupta la recuperare (50-31, 20-8 la cele ofensive) acest avantaj nu a fost fructificat din cauza inexactităţilor la finalizare. Imprecizia de la aruncările libere, doar 10 transformate din 24, putea să-i coste pe roş-albaştri, dar putem spune că acest detaliu negativ a fost compensat de inexactitatea gazdelor la arucările din acţiune care au avut un procentaj de doar 32%. Aşa cum o arată şi scorul, Oradea s-a aflat la conducere atât după primul sfert, cât şi la pauză. Gazdele au revenit în avantaj, 51-46 la intrarea în secvenţă decisivă, şi chiar au condus cu 7 puncte (56-49) în debutul acesteia. A urmat un parţial de 10-0 reuşit de orădeni, care a fost decisiv în economia partidei. Una peste alta, este o victorie extrem de importantă care s-a datorat într-o foarte mare măsură lui Giordan Watson, care a fost practic de neoprit. Conducătorul de joc a marcat 18 puncte şi a oferit 6 pase decisive coechipierilor săi.

Aşadar, există toate premisele şi condiţiile ca Oradea să tranşeze finala în Arena Antonio Alexe, dar, cu toate acestea, Sibiul nu trebuie subestimat, dovadă în acest sens fiind echilibrul din primele două meciuri ale finalei. Partida cu numărul 3 se va desfăşura duminică, de la ora 19.00 (Digi Sport), în Arena Antonio Alexe.

CSU Sibiu: Tohățan 9 (2×3p), Cooper Williams 7, Hardy 10, Pratt 9 (1×3p), Tamulis 11 (2×3p), Gavriloaia, Falker 8, Philmore 8. Antrenor: Dan Fleșeriu. Asistent: Cătălin Vulc

CSM CSU Oradea: N. Markovic 13 (2×3p), Nicolescu, Watson 18 (1×3p), Zekovic 5, Richard 11 (1×3p), Țîbîrnă 1, Fometescu, Valeika 8, Carter 5 (1×3p), Pasalic 3 (1×3p), Gavrilă. Antrenor: Cristian Achim. Asistent: Milan Mitrovic