Parcurs de metronom în Europa pentru baschetbaliştii orădeni care au obţinut al patrulea succes din tot atâtea posibile. Astfel, la capătul unei partide în care au avut o cădere inexplicabilă în sfertul al doilea, CSM CSU Oradea a învins 75-69 (27-17, 5-28, 25-11, 18-13) pe CSU Sibiu asigurându-şi astfel participarea în faza a doua a competiţiei.

În ciuda faptului că Giordan Watson nu a făcut deplasarea pentru acest joc, bihorenii au început excelent meciul din Sala Transilvania. Astfel, după primele 10 minute, tabela de marcaj indica 27-17 în favoarea oaspeţilor, nimic neanunţând căderea din sfertul al doilea. Aşadar, până la pauză, roş-albaştrii au reuşit contraperformanţa de a înscrie doar 5 puncte, perioadă în care au încasat nu mai puţin de 28. Cu un număr mare de jocuri în ultima perioadă, oaspeţii păreau să acuze oboseala. Dar nu a fost aşa, partea secundă găsind pe parchet acea echipă solidă care a făcut rezultate bune în ultima perioadă. Până la intrarea în secvenţa decisivă, CSM CSU a recuperat deficitul de 13 puncte (45-32) înregistrat la jumătatea partidei, iar în ultimele 10 minute au gestionat perfect jocul reuşind să se impună în final cu scorul de 75-69. Aşadar a patra victorie în Europe Cup şi tot a patra victorie consecutivă în faţa lui CSU Sibiu în actualul sezon. Ca în majoritatea partidelor disputate de orădeni, cel mai bun jucător al acestora a fost, din nou, Kris Richard, autorul a 21 de puncte.

„Prezenţa în faza a 2-a, extrem de importantă”

„În primul rând doresc să-mi felicit jucătorii pentru puterea de luptă și pentru felul în care au revenit pe parcursul sfertului 3, după un sfert al 2-lea extrem de modest. Totodată, felicit echipa gazdă pentru felul în care și-a apărat șansele în acest meci. Suntem foarte fericiți cu această calificare. Prezența în faza a 2-a a competiției este extrem de importantă pentru clubul nostru. Este un sentiment deosebit și ne încearcă un motiv de mândrie că am îndeplinit acest obiectiv”, a declarat, la finalul partidei, Cristian Achim, antrenorul campioanei României.

Duel cu SCM Timişoara, mâine, de la ora 18.45

În etapa următoare a Europe Cup, CSM CSU va evolua pe propriul teren, miercuri, 20 noiembrie, de la ora 19.00, cu Bahcesehir Koleji, a doua clasată, cu un punct mai puţin decât formaţia orădeană. Până atunci, campioana României va evolua în campionat mâine, de la ora 18.45 (Digi Sport), în deplasare, cu SCM Timişoara, a 6-a clasată în Liga Naţională.

CSM CSU Oradea: Richard 21 puncte (3x3p), Broussard 10, Fometescu, Barnette 9 (2), Valeika 2, Reljic 5 (1), Baciu, Zekovic 14 (2), Markovic 14 (2). Antrenor: Cristian Achim.