Echipa de Liga a V-a Biharea Vașcău, antrenată de vulcanicul Dorin Boca, ocupanta locului doi în Seria a II-a, efectuează, în perioada 11-17 februarie, un cantonament centralizat, locația aleasă fiind Vila Sântana, din Sânmartin.

Primăria și Consiliul Local Vașcău, cei care se ocupă de destinul echipei, au găsit, din nou, soluții pentru efectuarea unui cantonament în vederea pregătirii unui retur deosebit de „agitat”, ținând cont de poziția ocupată la finele unui tur destul de reușit. Mare iubitor de sport, ing. ec. Florin Porge, primarul orașului Vașcău, are, ca de obicei, un rol esențial în a crea  condiții  foarte bune jucătorilor de lângă „Apa Boiului” pentru îndeplinirea obiectivului propus pentru acest sezon, promovarea.

Au apărut primele noutăți

Sub comanda exigentului antrenor, Dorin Boca, aleargă cot la cot majoritatea jucătorilor care au evoluat în prima parte a campionatului – Septimiu Bărăian, Alex Terme - Andrei Lazăr, Vlad Lazea, Lucian Berce, Cristian Hulbert, Andrei Micula, Andrei Filip, Adrian Sabău, Robert Copil, Raul Manazi, Emil Rădac, Daniel Briciu, Paul Rădac Tudor Tulvan, Cristian Bilan, Robet Sime, Augustin Teglaș, Alin Blaga, Thomas Goț, Anghel Ienciu - dar și câteva noutăți. Astfel, se vor înregimenta, cât mai repede posibil, sub comanda lui Dorin Boca și viitoarele transferuri: Daniel Lupașcu (de la Crișul Sântandrei), George Boc (FC Ștefănești, Botoșani), Andrei Bulcău și Sebastian Torok (ambii de la CSO Ștei). Se așteaptă și (re)venirea experimentatului jucător localnic Marius Sabău, dar nu în cele din urmă și a incisivului Daniel Mone, un atacant deosebit de eficient.

Obiectivul, unul realizabil

Conducerea echipei de lângă „Apa Boiului”, compusă din Ioan „Ness” Porge, președinte onorific, Dănuț Petru Micula, vicepreședinte, Ioan Moș, director de competiții,  confirmă buna colaborare cu autoritățile locale, iar acest fapt le întărește convingerea că atât jucătorii, cât și vulcanicul antrenor Dorin Boca, vor răspunde prin fapte condițiilor foarte bune create, evident raportându-de la nivelul în care se desfășoară competiția, în a realiza obiectivul propus, adică promovarea. La două puncte în spatele liderului, AS Unirea Oșorhei 2016, echipă compusă în majoritate din beiușeni, care își dispută meciurile pe stadionul „Francisc Matei” din Beiuș, vășcăuanii sunt conștienți de dificultatea returului, însă ținând cont de spiritul „cohan” care caracterizează unitatea grupului, obiectivul poate fi atins. De altfel, suporterii de lângă „Apa Boiului” merită revenirea favoriților acolo unde, de regulă, au reprezentat urbea de sub Apuseni, în Liga a IV-a.

Dorin Boca, specialistul promovărilor

În peisajul fotbalului bihorean, antrenorul Dorin Boca s-a impus ca o persoană foarte agreată de unii, dar mult contestată de alții, datorită „exprimării” lui atât pe dreptunghiul verde, cât și pe banca tehnică, una destul de vulcanică, însă întotdeauna luptând pentru spiritul dreptății. În ultimii ani evoluția lui pe banca tehnică îl recomandă ca pe un adevărat specialist în „arta promovării”, deoarece în sezonul 2015-2016 a avut prima izbândă cu AS Padișul Bihorul Gurani, echipă pe care a „așezat-o” pentru prima oară pe harta fotbalului bihorean, în Liga a IV-a. După această promovare, Dorin Boca a revenit pe plaiurile natale, lângă „Apa Boiului”, unde a înregistrat un nou succes datorită promovării, în Liga a IV-a, a echipei Biharea Vașcău, în sezonul 2016-2017. În actualul sezon, 2018-2019, Dorin Boca se află în fața unei noi provăcări cu echipa lui de suflet, Biharea Vașcău, pe care dorește să o (re)aducă din nou în Liga a IV-a. „Sigur, lupta va fi una foarte strânsă la vârful clasamentului, unde beiușenii, care joacă pentru liderul AS Unirea Oșorhei, reprezintă o adevărată forță în această serie. Binențeles, apreciez valoarea celor de la Unirea Roșia, clasați pe podium, care formează o unitate de grup demnă de toată lauda, un factor important la acest nivel. În calcule intră și Zorile Buntești, o echipă care nu cu mulți ani în urmă a reușit chiar promovarea, iar actualul lot este unul valoros, care cu siguranță va avea un cuvânt greu de spus în  rezolvarea „ecuației” ierarhiei din partea superioară a clasamentului. Având în vedere tradiția , dar și pasiunea, pentru fotbal a vășcăuanilor, dar mai ales dragoastea și implicarea autorităților locale pentru sport, sunt ferm convins că jucătorii vor fi la înălțimea așteptărilor, reușind la final de campionat promovarea mult dorită pe aceste minunate meleaguri”, a afirmat tehnicianul Dorin Boca.

Meciuri amicale

Dacă prima reunire a vășcăuanilor a avut loc pe 20 ianuarie la baza proprie, unde au avut loc și primele pregătiri, primul meci amical l-au disputat în compania colegei de serie, Zorile Buntești, pe 3 februarie. Ritmul meciurilor de pregătire se va intensifica, primul test având loc chiar în timpul  acestui stagiu centralizat, mâine, de la ora 11.00, la Sântandrei, în compania echipei locale, Crișul. Duminică, 17 februarie, de la ora 15.00, vășcăuanii vor juca la Vașcău cu CSO Ștei. Evident, meciurile amicale vor continua până la începerea returului, planificat pe 9-10 martie, în compania unor echipe din Depresiunea Beiușului.