Într-un interviu acordat site-ului de specialitate baschet.ro, Șerban Sere, directorul CSM Oradea, a subliniat din nou dorința clubului de a merge pe drumul continuității în ciuda dificultăților financiare create de pandemie, aceasta fiind considerată soluția optimă în lupta pentru trofee.

 

Primul anunț în ceea ce privește formarea lotului de jucători pentru noul sezon a fost cu privire la semnarea înțelegerii cu baschetbalistul sârb Nikola Markovic, pentru o perioadă de trei ani. „Markovic a semnat un nou angajament în acest sezon și ceea ce mă bucură este faptul că el însuși a propus o perioadă mai lungă de contract. Nu este singurul jucător cu care discutăm, care își dorește să rămână pe termen lung la Oradea. Acest lucru nu poate decât să ne bucure pentru că noi considerăm că jucătorii au apreciat ceea ce au avut la Oradea. Nu mă refer doar la partea materială aici, ci la un întreg. Am ținut cont și de condițiile economice existente, de pandemie, am agreat niște condiții specifice în care ne aflăm. Cu siguranță, bugetele nu mai sunt aceleași, nu poate fi vorba în acest moment de acest lucru, dar am reușit să ajungem la un numitor comun și am încercat să evaluăm și eventualele riscuri din viitor. Mai important este faptul că am încercat să anticipăm tot ceea ce se poate anticipa și cred că în aceste condiții totul este foarte clar”, a declarat Șerban Sere pentru baschet.ro.

 

„Este important să avem continuitate”

Omogenitatea și continuitatea sunt aspecte care în urmă cu mai mulți ani nu erau luate prea mult în considerare de către conducerea CSM Oradea, motivându-se că jucătorii, în principal, nu își doresc semnarea unor contracte lungi. Iată că situația s-a schimbat, iar rezultatele se văd. „În primul rând, face parte din filozofia clubului și a antrenorului, în mod special. Este clar și arhicunoscut că antrenorul Cristian Achim este un tehnician care pune accent foarte mare pe aspectele tatice ale jocului, improvizează foarte mult în funcție de situațiile de joc. De aceea, această continuitate este importantă pentru că ei deja au înțeles sistemul, îi cunosc cerințele și, practic, avem fundația. Nu mai vorbim de calitățile individuale ale jucătorilor care, consider că sunt foarte bine selecționați și capabili să se adapteze exigențelor antrenorului nostru. Repet, nu practicăm un joc run & gun, avem alte principii și nu este ușor să ai jucători care să înțeleagă filozofia lui Cristian Achim. De aceea, considerăm că este important să avem continuitate”, a mai spus directorul CSM Oradea.

 

Abonații vor avea parte de tratament special

Pandemia a creat probleme financiare în tot sportul, iar CSM Oradea nu avea cum să fie ferită. În acest sens, conducerea clubului poartă discuții cu sponsorii pentru continuarea colaborărilor în termeni cât mai apropiați de ceea ce a fost înainte de această criză medicală. În același timp nu vor fi uitați nici abonații. „Sigur vom încerca să ne continuăm colaborările cu sponsorii, în măsura în care ei vor putea și vor dori. Ne vom adapta și noi, cu siguranță, problemelor pe care ei le au și așa cum ei ne-au ajutat în momentele în care a fost bine și puteau, așa trebuie să răsplătim această încredere pe care ei ne-au acordat-o, încercând să ne adaptăm la condițiile și posibilitățile pe care ei le vor avea în viitor. Sigur, nu am apucat să discut cu fiecare în parte, am vorbit cu unii dintre ei, ceea ce ne rezervă viitorul. Vom încerca, bineînțeles, să găsim o formă de a compensa valoarea abonamentelor pe care fanii le-au plătit, neputând asista până la capăt la sezonul care tocmai s-a încheiat. Practic, vom încerca în continuare să îi includem și să îi facem parte din familia noastră. Deci ei vor avea un statut aparte și, cu siguranță, îi vom trata într-un mod special”, a mai afirmat Șerban Sere.

 

Buget mai mic, dar echipă la fel de solidă?

A fost abordată direct și problema bugetului pe care orădenii îl vor avea pentru sezonul viitor. „Eu pot să spun că bugetul va suferi foarte mult, dar nu am date concrete. Cu siguranță, ce pot să vă spun este faptul că vom încerca să construim o echipă solidă, care se va bate pentru trofee în continuare, așa cum am obișnuit publicul. Asta va presupune, probabil, un volum de muncă mai mare decât în trecut și noi, ca și club, ne propunem să ne adaptăm situației de criză și să privim înainte și nu înapoi la ce a fost și la pagubele care s-au produs. Ne gândim să creștem în continuare și să mergem înainte”, a conchis directorul CSM Oradea.