Județul Bihor a găzduit recent o adevărată sărbătoare a fotbalului juvenil cu prilejul disputării celei de-a doua ediții a Cupei Crișana. A fost un adevărat maraton fotbalistic organizat de către CS Crișana Oradea.

Turneul s-a desfășurat la terenurile sintetice acoperite din localitatea Nojorid, acolo unde peste 450 de copii s-au bucurat de fotbal. La acest turneu internațional au participat 43 de echipe de la 20 de cluburi dintre care reprezentanții Bihorului au fost: CS Crișana Oradea, CSC Diosig, Foresta Tileagd, Juniorul Oradea, Viitorul Oradea, Juventus Oradea, Lotus Felix Sânmartin, FC Bihor Oradea, Viitorul Borș, Novo Calcio Oradea, NAC Oradea, LPS Bihorul Oradea, CSC Viitorul Mădăras și Academia Progresul Bihor. Astfel, la startul festivalului fotbalistic au fost participanți din 5 județe (Bihor, Alba, Mureș, Timiș și Satu Mare) precum și 2 echipe din țara vecină, Ungaria. Echipele au fost împărțite pe 5 categorii în funcție de vârstă (2011-2012; 2012-213; 2014-2015; 2015-2016; 2017-2018), astfel toate categoriile de copii fiind cuprinse la ediția din acest an a Cupei Crișana. Câștigătorii ediției a 2-a a Cupei Crișana au fost: Juventus Oradea, CSC Diosig, Viitorul Oradea și Academia Progresul Bihor.

„Cel mai mare turneu organizat în această iarnă”

„Putem afirma, după cifre, că a fost cel mai mare turneu de fotbal pe teren redus organizat în această iarnă în județul Bihor, dovada fiind participarea numeroasă, inclusiv a echipelor din țara vecină precum și faptul că au fost echipe care au venit chiar și de la 350 km distanță, iar de acest lucru suntem foarte mândri. Ca și comparație cu prima ediție putem spune că am mărit numărul de echipe participante cu nu mai puțin de 11. Mulțumiri speciale staff-ului tehnic al CS Crișana, părinților și tuturor celor care v-ați implicat pentru buna desfășurare a turneului! La categoria 2012-2013 am reușit să câștigăm medalia de bronz, iar la categoriile 2014-2015 și 2011-2012 am jucat finalele pentru locul 1. Dar pe lângă rezultate cel mai important pentru noi este dezvoltarea, iar la acest turneu am constatat un real progres al copiilor noștri ceea ce ne încântă cel mai mult”, a transmis Szilveszter Denes, președintele CS Crișana Oradea.