Orădeanul Maxim Țugulea, legitimat la LPS CSM Oradea acolo unde este pregătit de către profesorii Emil Morar și Dan Fâșie, a reușit să cucerească medalia de argint în cadrul categoriei de greutate 81 kg a competiției desfășurate recent în localitatea Slovenj Gradec, din Slovenia.

Întrecerea desfășurată în Slovenia a fost una cu un înalt grad valoric, nu mai puțin de 321 de sportivi din 34 de țări luptându-se pentru medalii. Printre aceștia s-au aflat și 18 judoka români (11 băieți și 7 fete), componenți ai loturilor naționale olimpice de tineret. Cu evoluții remarcabile avute în ultima perioadă, orădeanul Maxim Țugulea s-a aflat printre tricolori, acesta concurând în limitele categoriei de greutate 81 kg. „Spre bucuria și mândria noastră, Maxim a avut o comportare meritorie, el reușind în final să se claseze pe poziția a 2-a a podiumului. Acesta a intrat astfel în posesia medaliei de argint, un rezultat și o prestație foarte bune pentru tânărul judoka orădean care, la competiția din Slovenia, a reușit să câștige 3 meciuri în preliminarii în fața unor sportivi din Ucraina, Ungaria și Germania. Apoi, în semifinale, a repurtat o frumoasă victorie în fața sârbului Grujicic intrând astfel în finala competiției unde a pierdut la ippon, în Golden Score, în fața ucrainianului Khakimov”, a transmis Emil Morar, antrenorul sportivului.

Aproape de selecționarea pentru Mondiale și Europene

Maxim Țugulea este campion național de juniori (U21) al României și, prin rezultatul obținut în Slovenia, se află la primul său succes internațional important. Prin acest rezultat, Maxim a făcut un pas important către selecționarea în lotul național care va concura în acest an la Campionatele Europene și Mondiale de juniori, competiții care se vor desfășura în septembrie, la Tallinn (Estonia), respectiv în octombrie, la Dushanbe (Tadjikistan). Maxim Țugulea este elev la LPS Bihorul, absolvent al clasei a XI-a (diriginte prof. Robert  Olah), și este legitimat la LPS - CSM Oradea unde este pregătit de către antrenorii Dan Fâșie și Emil Morar. La sfârșitul lunii iulie, Maxim Țugulea va participa la o altă Cupă Europeană de juniori, cea de la Berlin.