Cu șase clasări pe podiumul competiției, micii tenismeni de la Clubul Sportiv Bihorul Beiuș, antrenați de profesorul Ioan Sferle, au ocupat locul întâi pe echipe la Cupa „Metalul” de la Salonta.

Aproximativ cincizeci de sportivi, de la categoriile de vârstă 10, 12 și 14 ani, s-au înscris la startul turneului de tenis de la Salonta, întrecere organizată de clubul local Metalul în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor și disputată pe terenuri cu zgură.

Despre rezultatele meritorii ale celor șase tenismeni beiușeni care s-au deplasat la Salonta ne-a vorbit chiar antrenorul acestora, profesorul Ioan Sferle. Interlocutorul nostru a precizat că sportivii săi au obținut două locuri întâi, prin Cristian Sferle și Raluca Blaj, ambii la categoria de vârstă 10 ani, două locuri secunde, prin Natalia Duma (categoria 12 ani) și Vlad Ciurba (14 ani), precum și două clasări pe cea de-a treia treaptă a podiumului, prin Sergiu Blaj și Ianis Iakab, ambii la categoria de vârstă 10 ani.

Pentru unii dintre tinerii beiușeni practicanți ai sportului alb, Cupa „Metalul” de la Salonta a fost una dintre primele competiții importante la care au participat, în timp ce Cristian Sferle și-a păstrat titlul câștigat la ediția anterioară.

Profesorul Ioan Sferle a anunțat și programul competițional de până la sfârșitul acestui an, precizând că Beiușul va găzdui două turnee: unul de seniori, dedicat amatorilor, în 21 septembrie, la care s-au înscris deja circa treizeci de tenismeni din Beiuș, Marghita, Oradea și Salonta și altul pentru copii – atât amatori, cât și sportivi legitimați, care va avea loc în perioada 12-13 octombrie. De asemenea, micii tenismeni beiușeni vor participa și la turneul de la Oradea, de la sfârșitul lunii viitoare (26-27 octombrie).

La finalul interviului, profesorul Sferle a precizat că Beiușul ar putea fi cuprins în circuitul competițional al Federației Române de Tenis dacă ar dispune de un teren în aer liber, de zgură, omologat, interlocutorul nostru, care este și consilier local, declarând că factorii de decizie municipali nu acordă suficientă atenție sportului, atât de performanță, cât și de masă.