Sala Polivalentă din cadrul Complexului Sportiv Dinamo Bucureşti a găzduit recent Cupa României la judo pentru seniori şi Campionatul Naţional de luptă la sol Ne Waza. În cadrul acestor competiţii, reprezentanţii CSM Oradea au cucerit 6 medalii.

Aproximativ 130 de judoka, inclusiv componenţii loturilor naţionale, au participat la cele două întreceri desfăşurate în Capitală. Au lipsit justificat acei sportivi care susţin în această perioadă examennul de Bacalaureat, precum şi componenţii lotului naţional de cadeţi care participă în această săptămână la Campionatele Europene. În cele două zile de concurs, sportivii secţiei de judo din cadrul CSM Oradea au obţinut 6 clasări pe podium, dar niciuna dintre ele pe cea mai înaltă treaptă a acestuia. Patru judoka au cucerit medalii de argint, alţi doi obţinând bronzul. Pierzând finalele mici, alţi trei sportivi au terminat pe locul al 5-lea la categoriile lor de greutate. „Numărul de medalii este conform obiectivelor propuse, singurul lucru care nu ne mulţumeşte este faptul că nu am reuşit nici o medalie de aur. Şansele reale le aveam la categoria 66 kg acolo unde Adrian Olaru a primit din partea arbitrilor o descalificare total eronată si nejustificată în semifinala categoriei 66 kg, descalificare care l-a scos din păcate şi din cursa pentru bronz”, a declarat antrenorul Emil Morar.

Rezultatele sportivilor de la CSM Oradea obţinute în Capitală: Robert Boldiș (73 kg), Alex George Creț (100 kg) și Daniel Matei (+100 kg) - medalii de argint; Ioan Dzitac (73 kg) - medalie de bronz. Adrian Olaru (66 kg) și Răzvan Bodea (90 kg) s-au situat pe locurile 5, pierzând finalele pentru medaliile de bronz la Cupa României. Bilanțul delegației orădene a fost completat cu alte două medalii la CN de Ne Waza seniori: Adrian Olaru (66 kg) - vicecampion național, medalie de argint; Alex George Creț (+81 kg) - medalie de bronz. Ioan Dzitac s-a clasat pe locul 5 la categoria 81 kg.